Conan the Barbarian (2011)

De film heet Conan the barbarian, en gaat ook wel over de persoon met die naam, maar als je het mij vraagt waren The Lord of the Rings trilogie en The Pirates of the Carribean even belangrijke inspiratiebronnen als de klassieker met Arnold Schwarzenegger.

Conan wordt geboren in het hyperborese tijdperk, op het slachtveld, via een keizersnede. Rondom de baby spuit het bloed in fonteinen de hoogte in, en zijn moeder laat natuurlijk onmiddellijk het leven. Het leven was niet eenvoudig, in dat hyperborese tijperk, en voor hij een jaar of 12 is, moet Conan al toekijken hoe zijn vader over de kling wordt gejaagd door de rondreizende massamoordenaar Khalar Zym en diens dochter Marique. In de rest van de film zit een volwassen Conan achter het tweetal aan, overal waar hij komt dood en verderf zaaiend. Dit is bepaald geen kinderversie van de film uit 1982. Ook als kerstfilm lijkt hij me minder geschikt.

Na alle slechte dingen die ik over de film had gehoord, viel deze remake me aanvankelijk mee: De actie is hard en bloederig en de film ziet er goed uit, zij het op een typische, computerachtige wijze. Complete bergen en steden zijn als CGI’s uit de computer verrezen, en als je al eens een locatie herkent (ik meende de karakteristieke rotspartijen van de Algarve te herkennen), denk je: Is dat echt of is het namaak? Maar dat doet er eigenlijk niet toe. Conan is pulp, en bij pulp past een pulpachtig sfeertje. Het probleem is dat regisseur Nispel amper de tijd neemt om het personage Conan, of het verhaal, enigszins uit te diepen. Conan rent, vliegt en zeilt van slagveld naar slagveld, het gaat maar door, bijna twee uur lang, en eigenlijk ben je reeds na één uur volslagen sufgebeukt. Na anderhalf uur val je wellicht in slaap (ik herinner me nu al niet meer hoe de film afloopt).

Jason Momoa is okay als Conan, maar de film wordt gestolen door Stephen Lang en Rose McGowan, als de vader en de dochter die aan het hoofd staan van rondreizend griezelcircus. Hun leukste truc: Het rammen van stadspoorten met een rijdend schip. Mis vooral die scène niet.  FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 5 2 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Wanted (actie / fantasy : 7)
- Hanna (actie / fantasy : 7)
- The Hunger Games: Catching Fire (actie / fantasy : 7)
- Harry Potter and the Half-Blood Prince (fantasy / actie : 6.5)
- Gladiator (actie / drama : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Conan the Barbarian (2011)
Conan the Barbarian (2011)
Conan the Barbarian (2011)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand