Vicky Cristina Barcelona

Vicky en Cristina zijn hartsvriendinnen, maar ook elkaars tegenpolen: Vicky wil vooral standvastigheid en is gelukkig met haar aanstaande echtgenoot, de brave Doug. Cristina houdt van afwisseling en stort zich daarom van de ene affaire in de andere. Tijdens een verblijf in Barcelona, ontmoeten ze de Spaanse kunstschilder Juan Antonio, die hen uitnodigt voor een trip naar Oviedo. Hij zegt ronduit dat hij graag met beide dames een wip zou maken. Vicky is beledigd, maar Cristina ziet de trip wel zitten, en omdat ze hartsvriendinnen zijn, gaan beiden met Juan Antonio naar Oviedo.

In Oviedo valt uitgerekend Vicky als eerste voor de charmes van de Spaanse Don Juan, die echter vervolgens, terug in Barcelona, doodleuk een affaire begint met Cristina. Vicky is helemaal in de war, ze is plotseling niet meer zeker van Doug en kan Juan Antonio niet vergeten. En dan kondigen twee anderen hun komst aan: Doug, de saaie aanstaande, en Maria Elena, de ex van Juan Antonio, een hysterica met gewelddadige kantjes …

Vicky Cristina Barcelona is Lichtgewicht Romantische Woody: Het script beschrijft een imbroglio vol misverstanden, onverwachte ontmoetingen en verkeerd begrepen boodschappen, en ondanks een hysterica, een mislukte zelfmoord en een mislukte moordaanslag blijft alles luchtig. Een zonovergoten Barcelona ziet er uit als een tropisch paradijs en ook Oviedo (een stad die ik niet kende) blijkt een architectonisch pareltje. Met Scarlett Johansson en Penelope Cruz telt de cast ook nog twee van de grootste seksidolen van deze tijd, de ene blond, de andere donker.

Vicky Cristina Barcelona is een genot van start tot finish. Zoals gewoonlijk haalt Woody als regisseur het beste naar boven in zijn cast. Maar zoals vaker in komedies waarin hij zelf niet meedoet, missen we niet alleen zijn aanwezigheid, maar ook een beetje zijn venijn en zwaarmoedig sarcasme. Niemand brengt de teksten van Woody Allen zoals Woody Allen, en de teksten die hij voor anderen schrijft, missen vaak zijn kenmerkende spitsvondigheid. De film telt daarom weinig memorable one-liners. Penelope Cruz kreeg een Oscar (plus een stapel andere prijzen) als Maria Elena, maar naar mijn idee geeft Rebecca Hall de beste vertolking weg.

Bijzonderheid:

* Oviedo was zo blij met de aandacht die aan de stad werd besteed dat Woody Allen er sinds 2008 een standbeeld heeftFX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 8 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)
- Les Vacances de Monsieur Hulot (humor : 8.5)
- The Nutty Professor (humor : 8.5)
- La Grande Vadrouille (humor / oorlog : 8)
- Le Corniaud (humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Vicky Cristina Barcelona
Vicky Cristina Barcelona
Vicky Cristina Barcelona
Vicky Cristina Barcelona
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand