Due fratelli

Jesse en Lester zijn twee bakkeleiende halfbroers die een stuk grond erven. Jesse droomt ervan een mooie hoerenkast te bouwen, maar dat ziet mormoon Lester niet zitten. Deze wil zijn eigen kerk stichten en zal alles doen om de onchristelijke plannen van zijn halfboer te frustreren...

Van Richard Harrison´s spaghetti western filmografie is dit ´s mans eigen favoriet. Het zal komen omdat hij de film (mede) regisseerde, want de acteur heeft mijns inziens in een aantal beduidend betere gefungeerd. Desalniettemin is Due fratelli niet onaardig en zeker niet zo slecht als zijn reputatie doet vermoeden.

Due fratelli volgt het Trinity paadje dat Bud Spencer en Terence Hill met succes bewandelden. Van deze voornaamste inspiratiebron wordt geen geheim gemaakt, getuige het feit dat de voornaamste plek van handeling Trinity heet.

Op voorhand had ik er wegens de aanwezigheid van Donald O´Brien niet veel fiducie in. De man leverde namelijk met grote regelmaat afgrijselijke vertolkingen af. Hier speelt O´Brien echter een van zijn beste rollen als religieuze gek die zijn beduidend minder vrome halfbroer tot waanzin drijft.
 
Due fratelli
 
Erg hoogstaand is deze komedie niet, maar er wordt in geslaagd om de kijker aan het lachen te brengen; mij althans. De film is erg flauw en leidt eigenlijk nergens toe, maar vervelend is anders. Daarenboven is deze goedgeluimde productie niet zo'n slappe western-komedie waarbij geen doden vallen. Een aantal bekende gezichten in de bijrollen zorgt voor extra plezier.

De Nederlandse vhs versie, Jesse & Lester Twee broers in Trinity, is vooralsnog een van de beste maieren om de film te aanschouwen. Deze release van distributeur Video Star is, in tegenstelling tot de afgrijselijke pan & scan uitgaves van verscheidene Amerikaanse dvd labels, mooi geletterboxed en voorzien van Nederlandse ondertitels.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)
- La vita, a volte, è molto dura, vero Provvidenza? (western / humor : 7)
- Amico, stammi lontano almeno un palmo (western / humor : 7)
- Lo chiamavano Trinità (western / humor : 6.5)
- Un par de asesinos (western / humor : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Due fratelli
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand