La semana del asesino

Marcos is een simpele kerel die in een slachthuis werkt en in een vrijstaand krot woont met zijn broer. Nadat hij mot krijgt met een taxichauffeur slaat hij deze met een steen het hoofd in. Een dag later leest hij in de krant dat de man dood is. Marcos´ vriendin wil dat hij naar de politie gaat, maar dat ziet hij niet zitten. In plaats hiervan vermoordt hij zijn eigen vriendin, daar ze wel eens zou kunnen gaan praten. Marcos vraagt zijn broer om raad, maar ook deze vindt het de beste oplossing om het de politie te vertellen. Je raadt het al...

Enfin, de lijken stapelen zich in rap tempo op in Marcos´ vervallen woning. Het is erg warm en begint te stinken. Marcos´ oplossing is simpel: Luchtverfrisser spuiten en elke dag wat stukken lijk meenemen naar zijn werk om in de aldaar gefabriceerde soep te doen. Ondertussen probeert een rijke homoseksuele buurman Marcos te versieren...
 
La semana del asesino
 
La semana del asesino weet meteen al een naargeestige snaar te raken door de kijker kennis te laten maken met de bloederige werkplek van de hoofdpersoon. In 's mans vrije tijd is de omgeving niet veel beter; een vervallen woning die binnenkort plaats gaat maken voor de bouw van luxe appartementen vormt het voornaamste decor. Maar ook de horeca gelegenheden die Marcos bezoekt getuigen van een troosteloosheid die hooguit geëvenaard wordt door Marcos' simpele geest.

Hoewel het hier een van de eerste films betreft die kijkers naar de bioscoop lokten met kotszakjes vanwege de vertoonde gruwelen, is hier veel meer sprake van een psychologische thriller gelardeerd met sociaal commentaar dan van een simpele horrorfilm. Dit betekent daarentegen niet dat er niets valt af te griezelen. Marcos vermoordt per slot van rekening toch een half dozijn mensen. Op erg verfijnde manier geschieden de moordpartijen bovendien niet.

La semana del asesino is een asgrauwe film met een broeierige, deprimerende sfeer. Acteur Vicente Parra, die de film mede produceerde, vertolkt uitstekend de rol van een afgestompte man die, feitelijk wegens communicatief onvermogen, een seriemoordenaar wordt. 

Waarschijnlijk om de film beter te kunnen verkopen werd de film internationaal uitgebracht onder de titel Cannibal Man, maar kannibalistische activiteiten hebben in de film geen plaats.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- Malocchio (thriller / horror : 7)
- Macchie solari (thriller / horror : 7)
- Massacre at Central High (thriller / horror : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?La semana del asesino
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht