Mad Max Beyond Thunderdome

Deel 3 uit de reeks, volgend op Mad Max en Mad Max 2: The Road Warrior, over de eenzame strijder voor recht en (een klein beetje) orde in een desolaat, post-apocalyptisch landschap, Mad Max.

15 jaar na de gebeurtenissen uit deel 2, is het leven op aarde vrijwel uitgestorven. De laatste mensen leven in verspreide gemeenschappen, oases in een oceaan van zand en droogte. Mad Max wordt van zijn bezittingen beroofd door een piloot en diens zoontje, en weet zich nog maar juist tot het woestijnstadje Bartertown te slepen. Bartertown wordt bestuurd door Auntie Entity (Tina Turner), maar ze moet haar macht delen met Master-Blaster, een tweemanschap, bestaande uit een dwerg met verstand (Master) en een reus met spieren (Blaster). Master is de enige die weet hoe uit varkensmest energie kan worden gewonnen, en is dus onmisbaar, maar Auntie wil graag af van Blaster, de dommekracht.

Auntie voelt ook wel iets voor Max, en betrekt hem in een plan om Blaster uit de weg te ruimen: Blaster en Max zullen op leven en dood vechten in de donderkooi. Max weet Blaster inderdaad te verslaan, maar spaart op verzoek van Master het leven van de reus. Aunt Entity ziet hierin een afwijzing en reageert woedend: ze laat Blaster executeren en verbant Max naar het niemandsland buiten Bartertown. Het leven van Max wordt echter gered door een groep kinderen, de overlevenden van een vliegtuigcrash, die dromen van Tomorrow-morrow Land en in Max hun redder zien …

Dit derde deel heeft een beetje te lijden onder de (onvermijdelijke) vergelijkingen met de eerdere delen. Het mist de grimmige gemeenheid van deel 1 en de tomeloze energie van deel 2. Ook komt de film wat episodisch over. Tina Turner ziet er op 45-jarige leeftijd voortreffelijk uit, maar een groot actrice is ze niet. De sets, locaties en aankleding van de film zijn echter adembenemend. De donderkooi is een prachtig ontwerp en het gevecht tussen Max en Blaster is spectaculair. Er zijn zowaar ook enkele intieme en spitse momenten, en het slot waarin de kinderen, temidden van de ruines van de stad Sidney, terugkijken op hun avonturen met de eenzame strijder, is aangrijpend.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6.5 7.5 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Aliens (actie / science fiction : 7.5)
- Mad Max 2: The Road Warrior (actie / science fiction : 7.5)
- Alien: Resurrection (actie / science fiction : 7)
- Mad Max (actie / science fiction : 7)
- The Running Man (actie / science fiction : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Mad Max Beyond Thunderdome
Mad Max Beyond Thunderdome
Mad Max Beyond Thunderdome




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand