The Pacific

The Pacific is een mini-serie geproduceerd door de televisiezender HBO, die eerder al het vergelijkbare Band of Brothers uitbracht. Zoals de titel aangeeft, richt The Pacific zich op de oorlog in de Stille Oceaan, waarbij Amerikaanse mariniers eiland na eiland moesten zien te veroveren op de Japanse troepen. Net als bij de eerdere serie waren Steven Spielberg en Tom Hanks uitvoerende producenten. Alle hoofdpersonages en ook de belangrijkste nevenpersonages zijn historisch. Sommige afleveringen beginnen met mondelinge verklaringen van nog in leven zijnde veteranen.

The Pacific

De handeling richt zich hoofdzakelijk op drie mariniers: de filosofisch ingestelde Leckie, de verlegen rijkeluiszoon Sledge, en een zoon van Italiaanse immigranten, Basilone. De eerste twee, Leckie en Sledge, schreven memoires waarop het script grotendeels is gebaseerd. De drie maken een volkomen verschillende ontwikkeling door: Leckie keert meer en meer in zichzelf terug, Sledge verandert gaandeweg in een moordmachine, en Basilone groeit in de slag om Guadalcanal uit tot een oorlogsheld. Om die reden wordt hij gevraagd om vervolgens recruten op te leiden en psychologisch voor te bereiden op wat komen gaat. Hij zal in de slag om Iwo Jima om het leven komen. 

Net als Band of Brothers (en andere HBO producties als Rome en Deadwood) oogt The Pacific uiterst verzorgd. De gevechten zijn op ongelooflijk realistische wijze weergegeven, maar het zijn er zoveel dat de opeenvolging van open wonden en afgerukte ledematen op den duur afmattend begint te werken. Een bezwaar dat ook werd geuit, is dat uit de serie bijna een soort nostalgie spreekt: heimwee naar een tijd waarin de VS nog rechtvaardige oorlogen voerde, en niemand daaraan twijfelde. Het realisme van de slagveldscènes contrasteert nogal sterk met de soms soapopera-achtige aanpak van de dramatische momenten. De pompeuze muziek van (onder meer) Hans Zimmer (“The Pathetic”) maakt het nog erger. Op diens ‘main theme’ hadden de Japanners wat mij betreft een kamikazepiloot mogen loslaten.

De acteerprestaties zijn goed, maar niet uitzonderlijk. James Badge Dale is het beste als Leckie en  William Sadler heeft een mooie bijrol als een praktisch ingestelde generaal Lewis Puller, die wanhopig tracht om zijn troepen in het gareel te houden in het complete gekkenhuis. Al bij al stelt The Pacific een beetje teleur;



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6.5 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The Dirty Dozen (oorlog / actie : 8)
- The Guns of Navarone (oorlog / avontuur : 8)
- The Bridge on the River Kwai (oorlog : 8)
- Where Eagles Dare (oorlog / actie : 7.5)
- Pohwasogeuro (71 Into the Fire) (oorlog / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Pacific
The Pacific
The Pacific




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand