Batman

Batman de serie, wie is er niet mee opgegroeid? Indien de televisie avonturen van het 'dynamische duo' er wil ingingen, dan zul je je aan deze langspeelfilm evenmin een buil vallen. De prent biedt namelijk hetzelfde absurdistische vermaak als de cartooneske feuilleton, dat nochtans geschikt is voor de hele familie.

Aan schurken geen gebrek in het enige Batman-filmavontuur van vertolker Adam West. Niet alleen de Joker, maar ook de Penguin, de Riddler en Catwoman geven namelijk acte de presence. De gehele 'Rogues Gallery' dus, hetgeen het vermaak nog meer ten goede komt. Jammer genoeg wordt Catwoman ditmaal niet vertolkt door Julie Newmar, maar Lee Meriweather doet het zeker niet slecht.
 
Batman
 
De film is leuk met zijn flauwe grappen en originele vondsten. Het doet allemaal heerlijk campy aan en ik moet zeggen dat ik er zelfs vrolijker van werd; toch een prestatie op zich. Adam West en Burt Ward betonen zich na een seizoen Batman goed op elkaar ingespeeld en hebben de juiste chemie.

Het verhaal doet er niet zoveel toe. De schurken zijn niet veel goeds van zins en het is aan Batman en Robin om ze te stoppen. De klappen worden uiteraard uitgedeeld met de passende fonetische  teksten die zo bekend zijn, Hilarisch is het wanneer Batman een rubberen haai aan zijn been heeft hangen en doodserieus Robin om de anti-haaienspray vraagt. Of wat te denken van Batman die een bom probeert te lozen, maar overal wel een lief eendje of vrouw met kinderwagen ziet, die dit onmogelijk maken. De 'caped crusader' verzucht: "Some days you just can't  get rid of a bomb'


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Batman
Batman
Batman
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand