The Vals

The Vals
 
Hoofdletters doe je in Nederland niet zomaar middenin een zin; de tagline 'Vier toffe meiden in Topvorm!' belooft Topvorm en die krijg je dan ook, letterlijk welteverstaan. Dat dit het enige is dat bij de 'toffe meiden' wel goed zit, doet niet terzake.
 
The Vals
 
Deze jaren '80 komedie gaat over The Vals: Vier rijkeluismeiden die met elkaar bevriend zijn. Hun hobbies zijn eigenlijk best realistisch weergegeven: Winkelen en in een alcoholische waas genomen worden op studentenfeestjes. Ze hebben dus lol, maar krijgen vrij weinig waardering. Van hun ouders hoeven The Vals het, behoudens een eindeloze geldstroom, ook al niet te hebben. Deze zijn allen aan de drugs en zijn enkel op zoek naar buitenechtelijke slippertjes.
 
The Vals
 
Om de jongedames toch nuttig te maken is er een weeshuis, dat haar deuren dreigt te sluiten vanwege geldnood, in het verhaal verwerkt. Het weeshuis kan alleen maar gered worden door The Vals, wanneer ze het opnemen tegen een duo ongure drugsdealers, dat arme wezen laat hosselen. Met behulp van hun vrouwelijke charmes (lees: tieten) en hun onnozelheid binden The Vals de strijd aan met de criminelen...
 
The Vals
 
Het eerste gedeelte van deze film valt te typeren als een kruising tussen Animal House en Porky´s. Twee retro lachfilms die het eveneens moeten hebben van zuipen en seks. Dit gedeelte werkt, mat mij betreft, het beste. Het is dan een partyfilm met ruime voor party-gerelateerde grappen. Deze grollen zijn van een bepaald laag niveau dat mijn goedkeuring wegdraagt. Voorts vind je een paar geinige namen in de cast, zoals Chuck Connors en Sonny Bono, in al even geinige rollen.
 
The Vals
 
Helaas is de tweede helft, net zoals doorgaans bij PSV, stukken minder. Het beste komt hierin van acteur John Carradine, als directeur van het weeshuis, in een van zijn laatste filmrollen. Van dit gedeelte valt jammer genoeg niet veel meer te maken dan een jaren ´80 versie van de chickflick Clueless uit 1995, met dien verstande dat alleen al de voorgevel van Gina Calabrese (wat een geweldige naam ook) met de gehele rolbezetting van Clueless de vloer aanveegt. Helaas is de film dan lang niet meer zo leuk en verlangde ik terug naar het niveau, of gebrek daaraan, van het  (veel foutere) beginstuk.

Besproken versie

Distributie: Video For Pleasure
Medium: VHS
Beeldformaat: 4:3
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: ±100 minuten (PAL)


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 7 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Vals
The Vals
The Vals
The Vals
The Vals
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand