Cypher

Morgan Sullivan heeft genoeg van zijn burgerlijke leventje en neemt een nieuwe baan als bedrijfsspion voor Digicorp. Hij moet hiervoor het hele land doorreizen naar conventies, waarvan hij geheime opnames dient te maken. Al gauw krijgt Sullivan last van vreselijke hoofdpijn en nachtmerries. Bij een van zijn tripjes ontmoet hij Rita Foster, spionne van een concurrerend bedrijf. Zij geeft hem pillen mee die zijn hoofdpijn moeten stoppen. Ook vertelt ze hem dat hij door Digicorp hersendood wordt gemaakt en zijn identiteit wordt gestolen.
 
Cypher

Om de waarheid te achterhalen adviseert ze hem bij een volgende conventie geen opnamen door te sturen naar zijn werkgever. Hierdoor gaat er een balletje rollen, waarbij Sullivan vooral terug wil naar zijn oude leventje. Hij wordt echter ook ingelijfd door Sunway, een rivaliserend bedrijf. Omdat hij nu een dubbelspion is, is hij zijn leven niet meer zeker. Rita en haar onbekende baas helpen hem, maar ook zij lijken niet te vertrouwen. Zal het Sullivan lukken de waarheid te achterhalen en zijn eigen identiteit weer terug te krijgen?
 
Cypher

Het meest opvallende kenmerk van Cypher is het intelligente verhaal. Regelmatig zul je als kijker afvragen hoe een en ander in elkaar steekt, maar vooral hoe bepaalde gebeurtenissen zich tot elkaar verhouden. Dit gebeurt overigens zonder overgecompliceerd te worden en zonder de aandacht van de kijker te laten verslappen met niet boeiende zijpaden. 
 
Cypher

Het acteerwerk is prima en draagt bij aan de geloofwaardigheid van het gebodene. Zo nu en dan zul je je wel even achter je oren krabben als er weer een plotwending op je afgevuurd wordt, maar de hoofdrolspelers houden het geheel netjes op de rails. Cypher heeft slechts weinig krediet gekregen bij verschijning en dat is mijns inziens onterecht. Deze film heeft alles in zich om te ontpoppen tot een kleine cultklassieker.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- WarGames (thriller / science fiction : 7)
- The Astronaut's Wife (thriller / science fiction : 7)
- Splice (thriller / science fiction : 6)
- In Time (thriller / science fiction : 6)
- Twelve Monkeys (science fiction / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Cypher
Cypher
Cypher
Cypher
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand