The Way Back

The Way Back vertelt het uitzonderlijke en waar gebeurde verhaal van een groepje gevangenen in een Siberisch werkkamp. Ze ontsnappen en maken een epische wandeltocht vanuit het hoge noorden van Rusland naar India.

Als je de kaart erbij pakt, dan zie je dat dit inhoudt dat ze een aantal erg harde en ontmoedigende ecosystemen door moeten. Eerst is er Siberië, met graden van -40 ´s nachts en haast geen eten. Als uitgemergelde hyenas storten zij zich op het karkas, nadat zij wat wolfen van hun prooi hebben weten weg te jagen. Kannibalisme is taboe, maar iedereen denkt eraan.

Een paar maanden verder en een stukje zuidelijker, wordt het landschap eindelijk wat vriendelijker. Hier komen ze een op de vlucht geslagen meisje tegen. Zij mag met ze mee lopen, maar dit zal voor haar fataal blijken in de trieste en eentonige steppes, vlaktes en woestijnen van Monoglië. Respect voor haar, aangezien ze op haar opgezwollen voeten alsnog zo ver weet te komen.

The Way Back

Een paar andere mensen in de groep sneuvelen ook onderweg, maar uiteindelijke bereiken ze Lhasa in Tibet. De laatste tocht over het Himalaya gebergte is erg kort in beeld gebracht. Iets wat ik jammer vond aangezien hier veel spectaculaire beelden te maken zijn. Uiteindelijk bereiken ze India.

Uiteraard gaat de voettocht gepaard met wat verhalen over het verleden van de personages. Dit is (gelukkig) echter een bijzaak in de film. Deze stukken worden niet melig of te emotioneel. Ze zijn in feite even treurig en oneerlijk als de tocht zelf. Dit maakt de film in zijn totaliteit lekker grauw.

Ik heb weinig negatiefs te melden over deze film. Alles klopt, naar mijn mening! En respect voor de regisseur die de film gedurende de hele speelduur boeiend weet te houden, ook al is er eigenlijk niet zoveel actie (er wordt geen enkel schot gelost, bijvoorbeeld). Als ´survival´ je niet aanspreekt, dan kan je de film beter laten liggen. In alle andere gevallen is dit zeker te weten een aanrader!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 8.5 7.5 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Life of Pi (avontuur / drama : 9)
- Papillon (avontuur / drama : 8)
- The Straight Story (avontuur / drama : 8)
- Pirates of the Caribbean: Dead Man`s Chest (avontuur / humor : 7)
- 127 Hours (avontuur : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Way Back
The Way Back
The Way Back
The Way Back
The Way Back
The Way Back
The Way Back
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand