Ninja Demon's Massacre

De mensen van Filmark hebben weer ´puik´ werk afgeleverd met hun beproefde formule: Knip- en plak wat bestaande ninja films aan elkaar en geef het resultaat een coole titel dat geen ene reet met de inhoud te maken heeft. Demonen; ik heb ze namelijk niet gezien, laat staan dat ze massaal worden afgeslacht. De gemiddelde persoon zal de film zelf waarschijnlijk zien als een demon, een kwelgeest die op ultragoedkope- en onnavolgbare wijze visuele tortuur loslaat op de ziel die het onfortuin heeft hem te aanschouwen. En ik? Ik had er wel lol mee.

Hoewel van een demonenslachting aldus geen sprake legt een flink aantal hele normale mensen wél het loodje. Het zorgt voor veel vertier, met name door de erbarmelijke speciale effecten. Zo valt een kerel in een ravijn, maar is het -duidelijk zichtbaar- een pop die naar beneden is gegooid.

De film is lekker gewelddadig, al is het realisme ver te zoeken. Bij tijd en wijle doet de film aan als een Chinese variant op een western, met stoere scènes in saloons, vechtpartijen en een grimmig duel dat wordt uitgevochten in een leuk stukje natuur. Veel geschiet ook, waarbij tientallen als vliegen neervallen. Zo schiet een kerel met zijn shotgun op twee slechteriken die naast elkaar staan en velt hij ze beiden met één schot. Hahaha, heerlijk!

Tussen de veelkleurige rookbommetjes van de ninja´s door, handig om te ontsnappen, is er ook nog een smoes voor een verhaal. De hoes van de vhs uitgave van Hollywood Electric verhaalt zowaar over iets samenhangend in dezen, maar dat is het zeer zeker niet. Deze bij elkaar geharkte film lijkt in eerste instantie te gaan over een aanral geheim agenten die een communistisch spionageplan dienen te stoppen. Deze gasten, waaronder een Aaron Eckhart look alike, verdwijnen echter snel van het toneel om slechts vijf minuten voor het einde terug te keren.

Uiteraard mag de gouden ninja in deze Godfrey Ho film niet ontbreken. De gouden ninja is de meest heldhaftige van alle ninjutsu beoefenaars, als ik de voice over mag geloven. Hij redt de geheim agenten dan ook regelmatig uit de brand.

De film is een incoherent zooitje, maar verschaft veel vermaak. En als je niet om de film kan lachen, dan kun je hem nog altijd uitlachen. Pret gegarandeerd, al valt er plottechnisch weinig speculaas van te maken.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 3 7 4 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Enter the Dragon (martial arts / actie : 7.5)
- Ninja: Shadow of a Tear (martial arts / actie : 6.5)
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ninja Demon`s Massacre
Ninja Demon`s Massacre
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand