Jonah Hex

Wanneer je een film te wachten staat die op een strip gebaseerd is, dan weet je dat de diepgang doorgaans ver te zoeken is. Dat is bij Jonah Hex, van DC Comics, niet anders.

Het verhaaltje is vrij clichématig over een revolverheld die de kans krijgt om wraak te nemen op de man die hem alles ontnam. Terwijl hij die rekening vereffent, redt hij tevens heel de Verenigde Staten van Amerika. 

Erg is het per definitie niet als je alles van tevoren kunt uittekenen, mits de film vermaakt en dat doet Jonah Hex enigszins. De actie is namelijk oke en redelijk aanwezig, terwijl de bovennatuurlijke elementen aardig zijn. Het occulte sfeertje, Hex kan namelijk communiceren met doden, weet iets toe te voegen aan een anderzijds erg standaard verhaal.
 
Jonah Hex
 
Ik ben geen kenner van de gelijknamige boekjes uit de jaren ´70, maar naar verluidt zijn die stukken buitenissiger dan wat hier geboden wordt. Erg grafisch wordt het bovendien nooit.

Gelukkig is Josh Brolin goed gecast als de cynische premiejager, terwijl zijn aardsvijand Quentin Turnbull wordt gespeeld door de klassiek geschoolde John Malkovich. Megan Fox kreeg de oppervlakkige rol van prostituée toebedeeld en etaleert wederom haar gebrek aan talent; behalve dan dat ze er als hoer geloofwaardig uitziet.

De digitale effecten weten slechts bij vlagen te overtuigen. Er wordt gelukkig niet teveel mee gesmeten. Wat verder opvalt is dat de film erg donker is. In meerdere scènes is het hierdoor moelijk te zeggen wat er precies gebeurt, zelfs wanneer je de instellingen van je beeldscherm hierop hebt aangepast. Dit is natuurlijk ronduit slecht.

Indien je de prent neemt voor wat ze is, een flinterdun popcornfilmpje met voldoende actie, dan zul je je er aardig mee vermaken. Voor een post 2000 western is Jonah Hex in ieder geval alleszins redelijk te noemen. Voordeel is in ieder geval dat je gevrijwaard blijft van Pierce Brosnan en Kevin Kostner.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- I quattro dell`apocalisse (western / horror : 7.5)
- El diab├│lico (western / horror : 6)
- From Dusk Till Dawn 3: The Hangman`s Daughter (horror / western : 6)
- Compa├▒eros (western : 8.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Jonah Hex
Jonah Hex
Jonah Hex
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand