Big Stan

Vastgoedhandelaar Stan moet wegens fraude een aantal jaar de gevangenis in. Zijn advocaat zorgt er voor dat hij een half jaar respijt krijgt, wat hem zeer goed uitkomt. Stan heeft namelijk vernomen dat slappe mannetjes zoals hij, in de bak vaak anaal verkracht worden. Toevallig loopt hij in zijn zes maanden uitstel de kung-fu master The Master tegen het lijf. Deze bereidt hem op dusdanige wijze voor op het leven achter tralies, dat hij eenmaal daar de sterkste van alle criminelen blijkt te zijn.
 
Big Stan

Stan positioneert zichzelf dan ook direct als individuele kracht tussen de verschillende gangs. Hij krijgt het zelfs voor elkaar om de zwarten vriendjes te laten worden met de nazi's. Het leven in de lik lijkt dus helemaal niet zo erg te zijn als verwacht, maar de directeur dreigt roet in het eten te gooien. Deze is namelijk van plan de grond van de bajes te gebruiken om vakantiebungalows op te bouwen. Een paar slachtoffers onder de gevangenen zal hij hierbij niet schuwen.
 
Big Stan

Bij het horen van de naam van Rob Schneider schiet mijn lichaam direct in de verdediging. Deze acteur heeft het immers voor elkaar gekregen in een aantal van de meest wanstaltige komedies van het afgelopen decennium te spelen. Denk hierbij aan gedrochten als The Animal of Deuge Bigalow: European Gigolo. Afijn, met alle alarmsignalen op red alert en erg weinig vertrouwen in enig vermaak begon ik met het kijken van Big Stan, nota bene het regiedebuut van Schneider.
 
Big Stan

En jawel, tegen alle verwachtingen in blijkt deze komedie een uitermate vermakelijk werkje te zijn. Schneider is minder irritant dan gewoonlijk, heeft een -binnen het genre- fatsoenlijk plot weten uit te werken en bovendien een flink aantal acteurs in leuke bijrollen weten te strikken. Meest opmerkelijke hiervan is toch wel David Carradine, die een behoorlijk verrotte, doch geestige kung-fu held speelt. Hoewel ik me voor kan stellen dat veel mensen een prent als deze nog steeds afgrijselijk zullen vinden, ben ik van mening dat je Rob Schneider hier een kans moet geven. Als hij films als deze blijft maken ligt er misschien nog meer goud aan de horizon.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Big Stan
Big Stan
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand