Vendetta for the Saint

Gebaseerd op de gelijknamige boeken van Leslie Charteris werd van 1962 tot 1969 de televisieserie The Saint gemaakt. Vendetta for the Saint is niets meer dan een verhaal uitgesmeerd over twee afleveringen, episodes 15 en 16 van het zesde seizoen om precies te zijn, dat later als film werd uitberacht.

The Saint, oftewel Simon Templar, is in Napels waar hij zijn neus in zaken steekt die hem niets aangaan. Hij ontdekt dat een man de identeit heeft aangenomen van een vooraanstaand lid van een aristocratische familie uit Sicilië. Door middel van deze verwisselingstruc is de man hoog opgeklommen in de rangen van de maffia. De gangster is geen aardige kerel en dat is voor Templar genoeg reden om hem te dwarsbomen door het zaakje eens grondig door te lichten...

Uiteraard heb ik wel eens een aflevering van de serie gezien, maar ik ben ervan beslist geen kenner. Zo is de motivatie van de hoofdpersoon om een dergelijke missie te ondernemen mij volslagen onduidelijk; behalve dan dat hij zichzelf klaarblijkelijk als een heilige ziet. Erg bevredigend vind ik dat niet, maar het zal wel normaal zijn in de wereld van Simon Templar. Een beetje vreemd is het natuurlijk wel dat je in je eentje de Siciliaanse maffia gaat bevechten. Roger Moore doet dat echter alleraardigst, waardoor ik er in mee kon gaan.

Het geheel heeft gelukkig een filmische structuur, maar om toch in termen van episodes te praten, vond ik nummer 16 beter dan nummer 15. De reden hiervoor is simpel: Het actiegehalte in het slot van dit tweeluik is beduidend hoger dan de opmaat ernaar toe. In episode 15 wordt er naar mijn mening te veel tijd uitgetrokken voor de karaktertekeningen, die toch niet al te moelijk zijn.

Hoe het normaliter zit met de locaties van The Saint weet ik niet, maar hier is er goed uitgepakt wat dat betreft. Naast Londense studios werden Napels, Palermo en Malta aangedaan. Het levert aardige plaatjes op. Een aardig plaatje is tevens actrice Rosemary Dexter die een bijrol speelt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Vendetta for the Saint
Vendetta for the Saint
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand