Kiss Kiss... Bang Bang

Kiss Kiss... Bang Bang
 
Geheim agent Kirk Warren zit in de gevangenis wegens hoogverraad en heeft de strop in het vooruitzicht. Wanneer echter het moment van executie daar is, krijgt Warren een voorstel van zijn superieuren, om een geheime formule te bemachtigen. Indien hij erin slaagt deze aan de mysterieuze Mister X te ontfutselen, wordt zijn straf kwijtgescholden. Bovendien wacht hem dan het lieve sommetje van $ 1 miljoen. Uiteraard is Warren hiervoor wel te porren. Hij stelt een team samen om de opdracht te volbrengen. Dit leidt hem via kolderieke situaties, double crosses en andere afgezaagde spionage taferelen naar een papegaai die de formule heeft...
 
Kiss Kiss... Bang Bang
 
Een jaar nadat regisseur Duccio Tessari en acteur Giuliano Gemma samen de twee succesvolle Ringo spaghetti westerns draaiden, kreeg de samenwerking een vervolg met de spionagekomedie Kiss Kiss... Bang Bang. Serieus gespioneerd wordt er niet in deze flauwe film die als doel heeft de lachspieren te bedienen. Gemma in de hoofdrol is een schot in de roos. Zoals het een goed acteur betaamt kan hij namelijk ook prima uit de voeten in het genre humor. Zijn charisma past bovendien uitstekend bij de 'James Bond' die hij vertolkt. De ondersteunende cast is ook niet verkeerd met onder meer George Martin als acrobaat en de altijd leuke Nieves Navarro als een van de 'Bond' girls.
 
Kiss Kiss... Bang Bang
 
De film is melig, zeer flauw eigenlijk. De grappen zijn vaak raak, maar missen met enige regelmaat tevens doel. Heel erg is dat laatste niet. Regisseur Tessari weet namelijk de hele tijd hippe plaatjes te schieten en heeft hierbij, geholpen door de groovy aankleding, aardig wat visuele vondsten in petto. Componist Bruno Nicolai voelde dit goed aan en gooide er een treffend muzikaal sausje overheen. Op het einde gaat de flauwheid daarentegen een beetje tegen de prent werken. Zo worden sommige slapstick verwikkelingen wat te lang doorgevoerd en mocht het einde, mijns inziens, ietsje eerder komen. Nochtans is dit zeker geen verkeerde spionage-parodie die doet wat een komedie moet doen, namelijk je aan het lachen brengen. Sowieso vele malen beter dan Austin Powers, om maar eens iets vergelijkbaars te noemen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kiss Kiss... Bang Bang
Kiss Kiss... Bang Bang
Kiss Kiss... Bang Bang
Kiss Kiss... Bang Bang
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand