Back to the Future Part III

In de eerste twee Back to the Future films werd er vooral veel naar 1955 gereisd en ook nog een klein beetje naar 2015. Echter, zoals aan het einde van Back to the Future Part II duidelijk werd, is Doc naar 1885, de tijd van het wilde westen, getransporteerd. Helaas is de auto kapot gegaan en heeft hij niet snel de middelen voor handen om deze te repareren. Bovendien wordt hij lastig gevallen door een bende outlaws die hem binnen een aantal dagen zullen vermoorden als hij niet snel met geld over de brug komt. Marty besluit daarom ook naar 1885 te reizen en ervoor te zorgen dat Doc niet wordt vermoord. Hij merkt al snel dat het leven in de negentiende eeuw een stuk ingewikkelder is dan in 1985. Marty krijgt het vrijwel direct aan de stok met Mad Dog, een van de outlaws die ook Doc bedreigen. Hij committeert zich aan een shootout, maar hoopt de tijdreisauto gerepareerd te hebben voordat hij zijn revolvers hoeft te trekken. Doc wordt echter verliefd op lerares Clara, hetgeen het reparatie- en terugreisproces behoorlijk verstoord. En dan breekt plotseling uur U aan en staat Mad Dog voor de deur.
 
Back to the Future Part III

Back to the Future Part II was feitelijk een herhalingsoefening van het vier jaar eerder uitgekomen Back to the Future. Gelukkig heeft regisseur Robert Zemeckis het met de laatste film van de trilogie wel aangedurfd een aantal veranderingen door te voeren. Dit zit hem overigens met name in de setting en niet zo zeer in het scenario. De western-setting werkt evenwel wonderlijk goed voor een film als deze. Het wilde westen wordt erg mooi weergegeven met veel oog voor detail. Ook de knipogen naar de eerste Back to the Future films (zoals de oprichting van het gemeentehuis) zijn erg goede vondsten.
 
Back to the Future Part III

Ook qua humor is deel drie weer wat beter op de weg dan deel twee. Zo mag de gastrol van rockband ZZ Top niet onvermeld gelaten worden. De cast is bovendien lekker op dreef en speelt met veel plezier het laatste deel van deze serie. Is er dan helemaal geen commentaar? Tuurlijk is dat er wel, maar het valt erg mee. Zo bemerk je dat de plot wel een beetje aan zijn einde aan het geraken is. De herhaling begint inmiddels te vaak toe te slaan, iets waar ook het wilde westen geen oplossing voor weet te bieden. Toch is deze film een grote aanrader voor de liefhebber van dit genre. Over een vierde deel in de serie wordt al jaren gespeculeerd (google maar eens....), maar lijkt er niet te komen. Is dat heel erg? Nee hoor, want tot die tijd kun je net zo goed de oude trilogie nog eens opzetten.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 8 6 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Back to the Future (avontuur / familie-film : 8.5)
- Back to the Future Part II (avontuur / familie-film : 7)
- The Goonies (familie-film / avontuur : 7.5)
- Indiana Jones and the Last Crusade (avontuur / actie : 8.5)
- Raiders of the Lost Ark (avontuur / actie : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie familie-film eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Back to the Future Part III
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand