Cane e gatto

Parker is agent bij een speciale eenheid van de Miami politie. Hij wil zijn gezin net mee op vakantie nemen wanneer hij een belletje krijgt om een spoedje te verrichten: Het inrekenen van de gigolo Tony Roma, die zijn vrouwelijk slachtoffers bemint alvorens ze te bestelen. Roma is het prototype gladjanus met zijn foute kleren, vette kapsel en afgezaagde praatjes. Niettemin vallen zowat alle vrouwen voor zijn charmes. Zo ook de vrouw van de senator, bij wie Roma een aantal juwelen ontvreemdt. Hierbij zit echter tevens een ring met inscriptie van haar man; een cadeautje van een plaatselijk mafiabaas. Bovendien is Roma getuige geweest van een afrekening. Hierom wil de mafia hem dood. Als Parker erachter komt dat er ook een corrupte smeris in het spel is, zit er voor hem niets anders op dan het zaakje te onderzoeken. Noodgedwongen neemt hij Roma ondertussen mee op vakantie...
 
Cane e gatto
 
Niet al te hoogstaande komedie van Bruno Corbucci. Het stikt niet van de vernuftige grappen, maar de hoofdrolspelers maken een hoop goed. Bud Spencer zet een voorspelbare rol neer als kleerkast met een hart van goud. Uiteraard deelt hij hierbij wat klappen uit. Naast hem weet Tomas Milian heerlijk te overdrijven als gladjakker Tony Roma. Alleen al de wijze waarop hij loopt wist mij regelmatig aan het lachen te brengen. Milian´s komisch talent is onmiskenbaar en het casten van hem is dan ook de beste vondst in deze film. Bovendien vormt hij met Spencer een vermakelijk duo, dat elkaar goed aanvult.

Al met al is Cane e gatto een vergetelijke lachfilm met hier en daar een goede grap, maar wegens de twee hoofdrolspelers alsnog de moeite waard.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Cane e gatto
Cane e gatto
Cane e gatto
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand