On Her Majesty's Secret Service

On Her Majesty's Secret Service
 
Wanneer James Bond een bevallige jongedame redt, ziet haar vader (een grote internationale crimineel) hem als de ideale echtgenoot voor dochterlief. Bond is al twee jaar op zoek naar de schurk Blofeld en hoopt gebruik te kunnen maken van pa's connecties. Bovendien stelt de gangster 007 het lieve sommetje van 1 miljoen Engelse ponden in het vooruitzicht, wanneer Bond met haar trouwt. De keus is snel gemaakt: Bond gaat in op het voorstel.
 
Het spoor leidt naar Zwitserland, alwaar Blofeld met een valse naam op een bergtop zit. Blofeld wil graag bewijs zien dat hij een baron is en dus doet 007 zich voor als een genealoog om in Blofeld's geheime complex te geraken. Eenmaal daar aangekomen ontdekt Bond snel dat de kliniek die Blowfeld er runt een dekmantel is voor boosaardige plannen. De, stuk voor stuk mooie, dames die er behandeld worden, zijn allen het subject van hypnose met als doel de wereldeconomie ernstige schade toe te brengen. Wanneer de dochter in Zwitserland verschijnt om Bond te helpen, wordt deze echt verliefd op haar en dreigt hij zijn carrière als geheim agent aan de wilgen te hangen...
 
 
On Her Majesty's Secret Service
 
Ik zag eerlijk gezegd op tegen het bekijken van deze speelfilm. De kleine twee en een half uur speelduur leken me een langdradige prent in het vooruitzicht te stellen. Het eerste uur kreeg ik wat dat betreft gelijk. Er gebeurt namelijk hoegenaamd niets. Wanneer de film zich echter verplaatst naar de Zwitserse alpen, wordt het gelukkig toch nog vermakelijk. Hier maakt de immer vermakelijke Telly Savalas zijn entree als de slechterik en vindt er een hoop actie plaats. De auto-, ski- en bobslee achtervolgingen zijn zelfs met recht spectaculair te noemen. Voorts zijn de lawines, schietpartijen en mooie dames ook niet onaardig om naar te kijken.
 
 
On Her Majesty's Secret Service 
 
Hoewel het begin mijns inziens (qua vermaak) onder de maat is, wordt dit meer dan goed gemaakt in het restant van de film. Enkelvoudig 007 George Lazenby doet het aardig, Diana Rigg is een leuke Bond-girl en Telly Savalas vertolkt Blofeld minstens zo goed als acteur Donald Pleasence, die eerder in de huid kroop van de boef. Bond gaat overigens trouwen in deze film, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van de reeks, dus wordt de Bond-girl vlak na de bruiloft doodgeschoten. Leuk kon ik dit niet noemen. Op dit einde hadden ze wel iets anders op mogen verzinnen.
 
 
Een mooie song van Louis Armstrong trouwens, 'We have all the time in the world'.
 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?On Her Majesty's Secret Service
On Her Majesty's Secret Service
On Her Majesty's Secret Service
On Her Majesty's Secret Service
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand