Sakura Killers

Ach, hoe heerlijk is het dat de Stichting Brein, de Godsverheven beschermengelen van het audiovisueel auteursrecht in Nederland, zomaar een halfgare ninjafilm onder hun radar ongemoeid laten. Anders had ik immers niet het plezier gehad om deze Video Network bootleg-uitgave van Sakura Killers op dvd te mogen aanschouwen.

De prent draait om een gestolen Betamax videoband waarop formules staan die Amerika ten val kunnen brengen. Kwaadaardgie ninja's weten de tape te ontvreemden uit een laboratorium. Een of andere kolonel, gespeeld door Chuck Connors, stuurt er twee mannetjes op af. Dit Miama Vice achtig duo geniet vervolgens een ninjutsu opleiding en gaat de strijd aan met gemene ninja's; dit alles uiteraard om de goede naam van Amerika te bewaren...

Dit is een van de betere low budget ninjafilms. Hoewel... de prent is vooral vermakelijker dan de gemiddelde ninjaproductie. Wat betreft plot, effecten en acteerwerk is het namelijk van hetzelfde laken een pak als de gemiddelde ninjatroep van Godfrey Ho. Sakura Killers is voornameliijk uiterst humoristisch. De blanke spierbundel, voor wie acteerwerk volslagen vreemd is, weet zijn vreselijke dialogen op zo'n futiele manier te brengen dat het onmogelijk is om hierbij niet te lachen.

De ninja trucs komen bij bosjes uit de lucht vallen. Werpsterren, rookbommen en de aanhangige verdwijnfoefjes; noem het maar op. Het zit er allemaal in. Geinig in dit kader is dat, met zijn matige bijrol de in sommige uitgaves enorm belangrijk gevoenden, Chuck Connors de ninja's gewoon afknalt met een shotgun. Connors is gelukkig niet van belang en dat dat doet geen afbreuk aan de film.

De gevechten weten te vermaken en zijn, relatief, goed. Natuurlijk gaat het allemaal nergens over, maar als je er twee euro aan hebt uitgegeven, zoals ik, voel je je zeer zeker niet bekocht. Voor de gein kun je het in elk geval zeker doen en als wildcard bij een filmmarathon zou ik hem sowieso inzetten.
 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 3 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Sakura Killers
Sakura Killers
Sakura Killers
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand