The Incredible Hulk

The Incredible Hulk

Bruce Banner heeft schoon genoeg van zijn aandoening waardoor hij in The Hulk veranderd. Daarom heeft hij zich teruggetrokken in Brazilië en probeert hij door allerlei trainingen controle te krijgen over zijn woedeaanvallen. Het Amerikaanse leger is echter nog steeds naar hem op zoek en weet hem door een toevalligheid te lokaliseren. Hierdoor ziet Bruce zich genoodzaakt terug te keren naar de VS en de hulp in te roepen van een professor die een mogelijk geneesmiddel heeft. Deze professor ziet echter meer heil in het kunnen opwekken van woede dan het genezen ervan. Hij blijkt chantabel en stelt een hoge legerpief bloot aan dezelfde aandoening als Bruce. De enige manier waarop deze nieuwe Hulk gestopt kan worden, is als Bruce tegen zijn zin in weer verandert in The Hulk.
 
The Incredible Hulk

Ik geef het onmiddellijk toe: The Hulk is niet bepaald mijn favoriete superheld. Dit heeft ongetwijfeld een effect op mijn beoordeling, maar ik heb mijn best gedaan deze film zo objectief mogelijk te bekijken. Dan is de eerste conclusie dat The Incredible Hulk in ieder geval een stuk beter is dan zijn voorganger Hulk uit 2003. Conclusie twee is dat deze nieuwe film nog steeds heel erg slap is. Het verhaal is te dun voor woorden en voegt niets toe aan het genre van superheldenfilms. Daarbij is The Hulk eenvoudigweg een nogal beperkte superheld, met weinig bijzondere krachten. Veel actie is dus gericht op vuistgevechten tussen The Hulk en zijn tegenstanders.
 
The Incredible Hulk

Grafisch gezien is The Incredible Hulk mijns inziens ook geen hoogstandje. De computergegenereerde Hulk steekt regelmatig erg duidelijk af tegen de achtergrond, waardoor je het idee hebt naar een tekenfilm te zitten kijken. Met de huidige staat van ontwikkeling op dit terrein zou dat eigenlijk niet meer moeten kunnen. Het acteerwerk in The Incredible Hulk ten slotte, is niet onaardig. Edward Norton doet zijn ding en zet een vermakelijk, doch niet bijzonder figuur neer, wat ook gezegd kan worden over zijn tegenstanders bij het leger. Liv Tyler komt er als vrouwelijke tegenspeler van Norton echter vanaf met een karig rolletje in de marge, waarbij ze vooral haar pruillippen veelvuldig mag laten zien. Haar CV wordt met deze rol mijns inziens weinig versterkt.
 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 4 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Incredible Hulk
The Incredible Hulk
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand