Hour of the Assassin

San Pedro, een fictief Zuid-Amerikaans land, heeft zojuist een nieuwe president gekregen. Deze man heeft zijn militaire wortels van zich afgeschud en wil van het land een democratie maken. Dit vinden de militairen niet zo cool, maar ze weten de nieuwbakken president niet dood te krijgen. Met een list en $100.000 weten ze een naar Los Angeles uitgeweken vluchteling, die tegenwoordig huurmoordenaar is, over te halen om de president tijdens de inhuldiging om te brengen. De CIA is op de hoogte van de op handen zijnde moordaanslag, maar weet nog niet wie de dader is. De tijd dringt...

Hour of the Assassin is een tamelijk domme actie-thriller met Erik Estrada in de hoofdrol. Op papier ziet dat er misschien niet geweldig uit, maar ik zag de man reeds eerder goed fungeren als actieheld in Enzo G. Castellari's Light Blast en zag het wel zitten. Bovendien: Indien je een goedkope actiefilm in Peru schiet, dan zul je toch ergens op moeten besparen? Hoe dan ook, Estrada doet zijn ding naar vermogen en verder valt in de cast de immer degelijke Robert Vaughn te ontwaren.

Het betreft hier dus een actie-thriller. Actie wordt in voldoende mate geboden. Explosies, geschiet en de nodige vuistgevechten zorgen ervoor dat je je wat dat betreft niet hoeft te vervelen. Het is wel jammer dat er bij de autoachtervolgingen gebruik wordt van fast motion, een effect dat hooguit een komisch effect sorteert, hetgeen hier niet de bedoeling was. Spanning bevat de film nauwelijks. De plot is hiervoor te afgezaagd. Bovendien is het einde helaas een beetje een anticlimax. Maar ach, ik lag er niet wakker van. Ik kreeg met Hour of the Assassin wat ik verwachtte en laat dat nou net zijn waarvoor ik in de stemming was.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 6 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Hostage (actie / thriller : 7)
- 16 Blocks (thriller / actie : 6.5)
- Ricochet (thriller / actie : 6)
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Hour of the Assassin




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand