La Zona

We zijn in Mexico Stad, in een nabije toekomst: de rijken hebben zich teruggetrokken in een ommuurde wijk, La Zona, die als fort uittorent boven de verpauperde sloppenwijken van de miljoenenstad. Met haar dikke muren, afgezet met prikkeldraad, uitkijktorens en surveillerende bewakers lijkt La Zona wel een concentratiekamp, met dit verschil dat hier wordt geprobeerd om de verschoppelingen van de maatschappij buiten te sluiten, niet om ze gevangen te houden.
Tijdens een stormachtige nacht valt een reclamebord tegen de muur van La Zona en veroorzaakt een kortsluiting waardoor het gesloten videocircuit uitvalt. Drie jongens uit de sloppenwijken zien hun kans schoon en dringen de wijk binnen. Ze plegen een overval waarbij een inwoonster van La Zona en twee jongens om het leven komen. In de chaos die ontstaat, schiet een toegesnelde inwoner van de wijk een van de bewakers neer. De bewoners besluiten het incident te verzwijgen, en zelf op zoek te gaan naar de derde overvaller, die is ontkomen en nog in de wijk ronddwaalt. Onder de volwassenen ontstaat al snel onenigheid en onrust, de jongeren zien de jacht aanvankelijk als een opwindend spel. Een eigenwijze politieman ruikt onraad en begint te zaak tegen de regels in te onderzoeken. Eén van de jongens vindt de vluchteling in de kelder van zijn ouderlijk huis en probeert hem te helpen, maar het is even moeilijk om La Zona stiekem te verlaten als er in binnen te dringen …
La Zona is wat moeilijk te beoordelen. Hoewel er thrillerinvloeden zijn, is de film toch vooral een morele fabel. De personages hebben allen hun goede en slechte kanten, en hun reacties zijn soms erg verrassend. Zelfs de koppige politieman, die uit idealisme lijkt te handelen, blijkt bij nader inzien een notoire ruziezoeker met een gewelddadig verleden. Het script is intelligent geschreven, maar als de film voorbij lijkt, volgt er nog een sentimentele epiloog die bijna alles bederft. Ook zijn er iets te veel sfeerwisselingen, waardoor je weinig kans krijgt om je met de personages te vereenzelvigen of echt greep te krijgen op de gebeurtenissen. Door dat alles blijft La Zona een wat afstandelijk werkstuk, interessant, maar niet helemaal wat het had kunnen zijn.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Match Point (drama / thriller : 7.5)
- Les Chevaux de Dieu (drama / thriller : 7.5)
- Simon Werner a disparu ... (drama / thriller : 7)
- Borgman (drama / thriller : 7)
- Lucia De B. (drama / thriller : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



La Zona
La Zona
La Zona




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand