Hellraiser: Inferno

Ik vind dat je van de Hellraiser serie toch wel wat mag verwachten. Ik heb nog nooit een deel ervan gezien, maar het wordt toch wel gezien als een klassieke serie in het horror-genre. Deze film werd mij aangeraden met de opmerking "hij is wel geinig" en toen ik de hoes bekeek dacht ik, nou dat kan wel eens grappig worden. Er staat een gezicht op dat met vleeshaken uit elkaar wordt getrokken, Ichi the Killer style!!

Man, man, wat een gruwelijke deceptie bleek dit weer eens allemaal te zijn. Hellraiser V is een van de saaiste horrorfilms die ik in jaren heb gezien. Horror is het niet eens te noemen, het is namelijk meer een politiethriller.

Een of andere loserige cop vindt een soort doos van Pandora waarmee hij de poorten naar de hel opent en Pinhead naar de aarde komt. Deze heeft The Engineer voor hem aan het moorden laten slaan. Bij het slachtoffer wordt telkens een kindervinger achtergelaten. De cop wil The Engineer zoeken maar wordt zelf de gezochte in een surrealistische wereld waarin hij (en de kijker ook) niet meer weet wat echt en wat nep is. Die Pinhead, toch wel een beetje het symbool van de Hellraiser serie, zo niet van het hele horrorgenre, is in deze film misschien vijf minuten in beeld. En dan ziet hij er niet eens origineel uit, meer als een enorme faggot met pins in zijn kop. Wat een enorme schijtfilm!!

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 3 2 2 2.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Devil (thriller / horror : 6.5)
- The Last House on the Left (thriller / horror : 6.5)
- The New Daughter (thriller / horror : 6.5)
- Frailty (thriller / horror : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Hellraiser: Inferno
Hellraiser: Inferno
Hellraiser: Inferno
Hellraiser: Inferno
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac België, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Hellraiser: Inferno

"Het is echt, heel, heel erg heftig" is een citaat afkomstig van de filmbeschrijving op de hoes van dit Pinhead-vehikel. Gezien de verbolgen reactie van Boobema hierop, deduceer ik dat hij die begeleidende teksten schijnbaar voor zoete koek slikt. Niettemin is het vijfde deel uit de horror-reeks Hellraiser verre van goed.

Hoewel Hellraiser V: Inferno mij niet mateloos verveelde behoort dezze Hellraiser tot de minste van de reeks. Qua toon slaat de film een andere weg in dan de voorgaande afleveringen en is er meer sprake van een bovennatuurlijke thriller dan van een horrorfilm.

Terecht opgemerkt door Boobema heeft de prent, maast de horror/thriller elementen, veel weg van een politiefilm. De hoofdpersoon, een agent die graag puzzeltjes oplost, bevindt zich in de hel. Hij is zich daar in eerste instantie niet van bewust. Als hij een partij moorden onderzoekt, wijzen alle leads in zijn richting. Cenobite Pinhead blijkt een spelletje aan het spelen te zijn. Tja, had de smeris maar niet met de occulte kubus moeten spelen...

Bijster origineel kan bovengenoemde plot niet genoemd worden, maar om (zoals Boobema doet) de originaliteit een 1 te geven getuigt van zeer weinig reflectie ten aanzien van films die een fantasieloosheid tentoon spreiden waar een paard de hik van krijgt.

Ik ben een fan van het karakter Pinhead, derhalve vind ik het jammer dat zijn screen time wel erg aan de magere kant is. Als je onbekend bent met het fenomeen Hellraiser raad ik je aan de eerste twee delen in chronologische volgorde te kijken. Als die je al niet aanstaan is het kijken van een latere episode sowieso een weinig bevredigende onderneming.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- Malocchio (thriller / horror : 7)
- La semana del asesino (thriller / horror : 7)
- Macchie solari (thriller / horror : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Worst Hellraiser movie everrr...
Specials die ermee te maken hebben:

Hellraiser
Reeks

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht