The Dark Knight

The Dark Knight

Gotham City is altijd een stad vol misdaad en criminelen geweest. De komst van Batman (Christian Bale) heeft er echter voor gezorgd dat een groot deel van het tuig niet meer op straat rondloopt. Om de laatste criminelen, in veel gevallen de leiders van maffia-syndicaten, ook op te pakken werkt hij samen met officier van justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) en rechercheur James Gordon (Gary Oldman).

The Dark Knight

De nieuwe slag tegen de misdaad lijkt zijn vruchten af te werpen, totdat er een nieuwe crimineel is Gotham verschijnt: The Joker (Heath Ledger). Deze gestoorde en geschminkte maniak heeft in tegenstelling tot anderen geen plannen met de stad, behalve het zaaien van terreur. Omdat hij als een freak wordt gezien ziet hij in Batman zowel een medestander als de ultieme tegenstander. Batman moet een einde maken aan de terreur die The Joker over de stad laat waaien. Zaken worden nog ernstiger als The Joker Batman's vrienden persoonlijk onder handen gaat nemen.

The Dark Knight

Na Batman Begins is dit de tweede Batmanfilm geregisseerd door Christopher Nolan. Voor het acteerwerk tekent bovendien een groot deel van dezelfde cast als in die film. Daarnaast is de sfeer van Gotham City opnieuw lekker grimmig en donker. Deze sfeer wordt bovendien de hele film door gevoerd, wat perfect past in de stijl die The Joker bezigt. Er moet gezegd worden dat deze door Heath Ledger fantastisch wordt neergezet. De man straalt een soort gestoordheid uit die op de kijker honderd procent overtuigend overkomt. Wat dat betreft zijn de superlatieven over zijn rol niet overdreven. Het zijn het sadistische lachje, het gluiperige tongetje, de boca grande en het rare loopje die een naar gevoel geven aan de man welke de kijker ook voelt. Mijn complimenten.

The Dark Knight

Buiten The Joker valt er echter nog veel meer te genieten. De rest van de cast acteert ook allemaal op niveau, de actie is snel en frequent, de special effects zijn dik in orde. Eigenlijk is er niet zoveel aan te merken op The Dark Knight. Integendeel, het is mijns inziens een van de beste actiefilms van de laatste tien jaar. Toch is er een klein minpuntje en dat is de berichtgeving in de media, die deze film de hemel in hebben geprezen. Mijn verwachtingen waren hierdoor tot het torenhoge opgelopen. Beste film in de imdb top 250 zelfs. Dat maakt deze Batmanfilm niet waar. Desalniettemin is dit een zware aanrader.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 8 6 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Dark Knight
The Dark Knight
The Dark Knight
The Dark Knight
The Dark Knight
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand