Taxidermia

De Hongaarse speelfilm Taxidermia laat drie verhalen zien over mensen die geobsedeerd zijn door seks, eten, het menselijk lichaam en alle mogelijke combinaties hiertussen. Aangezien de verhalen buiten deze thema's onderling nauwelijks samenhang hebben, geef ik hier een drietal korte recensies. Het gemiddelde van de respectievelijke cijfers vormt mijn totaaloordeel. Als algemeen punt dient te worden opgemerkt dat het camerawerk gedurende de gehele film erg mooi gevoerd is. Denk hierbij aan ronddraaiende beelden met afwisselende, morferende objecten en omgevingen. Dit pluspunt kan echter de zwakte van een groot deel van de rest van de film niet verhullen.

Verhaal 1: Een soldaat woont samen met zijn sergeant op een boerderij. Hij houdt zich de hele dag enkel bezig met het begluren van de boerin en haar dochters om hier vervolgens lekker op te masturberen. Deze vunzige praktijk moet hij proberen te doen zonder dat zijn sergeant het ziet. In zijn vrije tijd vermaakt hij zich ook met het schieten van vuur uit zijn lul. Op een avond loopt hij de soldaat te fantaseren over seks met de boerin. Om deze beleving zo dicht mogelijk te benaderen, heeft hij seks met een varken. Helaas voor hem blijft zijn fantasie niet onontdekt. De sergeant betrapt de man en schiet hem vervolgens door zijn kop. Wanneer de boerin een tijd later moet bevallen, heeft het kleine kind een mooie krulstaart.......... Dit verhaal is het kortste van de film en kent een aantal aardige momenten (seks met varken, vuur uit penis, kip die penis aanvalt). Bij al deze scènes bekruipt echter het gevoel dat er zo veel meer mee gedaan had kunnen worden. Nu wordt het moment net afgekapt op het moment dat het leuk begint te worden. Hierdoor wil dit verhaal nooit echt humoristisch worden. Immers, net als je wil beginnen te lachen wordt er alweer overgeschakeld naar het volgende shot. Tussen genoemde stukken door is dit verhaal drie keer niks. 3.

Verhaal 2: Een Hongaarse gast doet mee aan vreetwedstrijden, waarmee hij de communistische top kan vermaken. Op het menu staan liters met soep, maar ook allerlei vastere ranzigheden. Tussendoor wordt er flink gekotst om de maag weer leeg te maken voor de volgende maaltijd. Tijdens de wedstrijden zit er ook altijd een dikke chick in het publiek. Haar aanwezigheid zorgt ervoor dat de man zich niet meer kan concentreren op het eten, hetgeen zijn coach vervolgens weer kwaad maakt. Gelukkig lukt het hem om de chick, die zelf ook kampioen vreten is, te scoren.......... Tja, die wedstrijden en bijkomend gekots, dat ligt je of dat ligt je niet. Het is dus ofwel je hoofd afwenden van het beeldscherm, ofwel hartelijk lachen om de ranzigheden die vertoond worden. Zelf tot de tweede categorie behorende, kon zelfs de geboden gorigheid me niet voldoende bekoren om dit verhaal met een voldoende te belonen. Buiten al het eten is dit niet meer dan een -weliswaar absurd- liefdesverhaal. Eerlijk gezegd kan ik me, een week na het kijken van de film, ook weinig meer herinneren van dit verhaal. Over het algemeen geen goed teken. 4.

Verhaal 3: Een gast die voor zijn werk dieren opzet, woont samen met zijn megavette, chocolade-vretende vader. Zijn pa heeft naast het naar binnen werken van chocola inclusief verpakking ook nog als hobby het kweken van reuzenkatten. Als vader en zoon op een dag weer eens ruzie krijgen, besluit zoonlief het vaderlijk huis te verlaten, om na een aantal dagen pas weer terug te keren. Aangezien vader zo dik is dat hij niet kan lopen, is hij het slachtoffer geworden van zijn eigen katten. De agressieve beesten zijn namelijk ontsnapt en hebben zich tegoed gedaan aan de beste man. De zoon kan dit verlies niet verkroppen en sluit zichzelf aan op een van zijn eigen machinale creaties. Dit kan zijn lichaam echter niet verdragen.......... Verreweg het beste verhaal van deze film en een goede reden om het geheel eens te gaan aanschouwen. De absurditeit en zwarte humor die hier tentoongespreidt worden zijn van een zeldzame klasse. Ook de duistere sfeer waarin het verhaal zich afspeelt is erg sterk. Het geheel is eigenlijk te vaag om juist te beschrijven, maar ik zou zeggen: bekijk de screenshots en trek je eigen conclusie. 7.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 7 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Lost in Translation (speelfilm / humor : 7)
- I Heart Huckabees (speelfilm / humor : 7)
- After Hours (speelfilm / humor : 6.5)
- The Terminal (speelfilm / humor : 6.5)
- The Trouble with Harry (speelfilm / humor : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Taxidermia
Taxidermia
Taxidermia
Taxidermia
Taxidermia




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand