I Now Pronounce You Chuck and Larry

Om er de fiscale voordelen van te plukken, trouwt weduwnaar en vader Larry met zijn beste vriend, en collega bij de brandweer, Chuck. De schijn van doorgestoken kaart dient, wegens controles, weggepoetst te worden, waardoor iedereen in hun omgeving denkt dat het duo écht homoseksueel is. Je kan je inbeelden dat dit een stortvloed aan hilariteiten oplevert...

Van een Adam Sandler-komedie die onder regie staat van de cineast die ons reeds verblijdde met films als The Benchwarmers en Beverly Hills Ninja, weet je van tevoren dat je een formule-lachfilm te wachten staat. De plot en de settings dienen enkel als excuus voor het brengen van de meest melige humor, wat bij I Now Pronounce You Chuck and Larry vooral neerkomt op een enorme hoeveelheid homograppen.

Hoewel je een hoop grollen in deze film reeds mijlenver ziet aankomen, zijn ze vaak behoorlijk doeltreffend. Met andere woorden: Er valt behoorlijk wat af te lachen. Bovendien is de rolbezetting, voor een komedie, vrij sterk. Hierdoor valt ook bij de kleinere rollen te genieten van acteurs die iets extra's weten te brengen.

Helaas geldt voor  I Now Pronounce You Chuck and Larry, wat voor de meeste andere Adam Sandler-films ook geldt: De film valt érg vaak in de herhaling. Hoewel de humor redelijk effectief is, is deze tevens vaak zo afgezaagd als de pest. Op een gegeven moment naar het einde toe, had ik het er dan ook mee gehad.

De prent duurt mijns inziens te lang. Daarnaast wordt het ook hier een sentimentele boel, waarin we de wijze les krijgen dat we iedereen in zijn waarde moeten laten. Hoewel dit soort verwikkelingen er, gezien de gehanteerde formule, bij lijken te horen, zit ik er nog steeds niet op te wachten. Dit wekt bij mij enkel irritatie op. Van een topper in het genre is dan ook zeker geen sprake. Als tussendoortje bij een filmmarathon zul je je er echter geen buil aan vallen.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 3 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?I Now Pronounce You Chuck and Larry
I Now Pronounce You Chuck and Larry
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand