Fight for Your Life

Fight for Your Life

Drie gevaarlijke criminelen weten tijdens een gevangenentransport te ontsnappen. Eenmaal vrij laat het gewetenloze trio een spoor van vernieling en lijken achter. Daar dit gedrag nogal in de smiezen loopt, verschansen de criminelen zich in het huis van een zwart gezin. Hen valt vervolgens allerhande racistische vernederingen ten deel. Nog erger is het dat de dochter des huizes door alle drie de 'heren' wordt verkracht. De vroomheid van de vader, een dominee wiens grote voorbeeld Martin Luther King Jr. is, blijkt zijn grenzen te hebben. Op een onachtzaam moment worden de rollen omgedraaid en krijgen de psychopaten een koekje van eigen deeg...

Fight for Your Life

Op zoek naar shockerende films kwam ik Fight for Your Life tegen. Hoewel hier geen sprake is van een gezellig familiefilmpje, vond ik hem eigenlijk niet zo schokkend. Wellicht ben ik echter lamgeslagen door het grote aantal geweldsfilms dat ik de laatste jaren aanschouwde. Objectief bekeken valt er in Fight for Your Life namelijk genoeg moreel verwerpelijk gedrag te ontdekken. Van veel achting voor menselijk leven is in deze film in elk geval geen sprake. Dit komt mijns inziens het beste tot uiting in een scène waarin een jongetje achteloos het hoofd wordt ingeslagen met een steen.

Fight for Your Life

De hoeveelheid gepraat in de film is me ietwat te groot. Deze dialogen zijn politiek behoorlijk incorrect; in feite een grote racistische spraakwaterval. Het acteerwerk hierbij is echter dermate slecht, dat het totaal niet serieus valt te nemen. Maar goed, dat lijkt me ook niet de bedoeling van exploitation uit de jaren '70. Deze film met zijn rape and revenge-thema beoordeel ik enkel op de hoeveelheid geboden sensatie, en dat kan ermee door. Wat dit soort films betreft is Fight for Your Life zeker niet de eerste of de beste, doch bij lange na niet de slechtste.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 6 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Naked Lunch (thriller : 8)
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- The Ipcress File (thriller : 7)
- The Boston Strangler (thriller : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Fight for Your Life
Fight for Your Life




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand