Cowboy

Cowboy is de verfilming van Frank Harris' semi-autobografische roman My Reminiscences as a Cowboy. De film handelt over hotelreceptionist Frank Harris, die tegen betaling de humeurige rancher Tom Reese op zijn reis naar Mexico vergezelt. Deze wil Harris eigenlijk niet meenemen, maar voelt zich ertoe verplicht als hij diens geld heeft vergokt. Enfin, Harris wordt cowboy, wat hem altijd interessant leek. Zijn romantische kijk op het cowboy-leven verwatert, als hij wat dat betreft de grimmige praktijk meemaakt. Bovendien botert het niet zo tussen hem en Reese. Toch leren de twee een en ander van elkaar...

Cowboy

Deze western is anders van opzet dan vergelijkbare films in het genre. Er wordt niet geromantiseerd, hetgeen mijns inziens een plus is. Een andere postieve aspecten zijn de vertolkingen van de beide hoofdrolspelers, Jack Lemmon en Glenn Ford. Het duo is goed op elkaar ingespeeld en weet geloofwaardig een haat/liefde-verhouding neer te zetten. Lemmon is een uitstekend acteur, doch afgezien hiervan zijn het slechts de licht-komische noten die hij verschaft, die de keuze voor hem billijken. In een western is hij mijns inziens beduidend minder op zijn plaats, dan collega Ford (3:10 to Yuma).


Normaliter kunnen dit soort verhaaltjes mij nauwelijks bekoren, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de film mij, in beginsel althans, goed wist te boeien. Dit weet de rolprent echter niet vast te houden, waardoor mijn aandacht naar het einde toe verslapte. Ik kan er moeilijk exact een vinger een op leggen, waardoor dit gebeurde. Mijn conclusie luidt echter dat deze western minder is dan de som van zijn delen.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 6 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Cowboy
Cowboy
Cowboy




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand