The Villain (Cactus Jack)

Een western met Arnold Schwarzenegger? Jazeker! In dit melige vehikel van regisseur Hal Needham (o.a. Hostage Hotel) speelt Arnie de sullige Handsome Stranger, die de ronborstige Charming Jones moet vergezellen op weg naar haar vader. De pathethische slechterik Cactus Jack (Kirk Douglas) aast op het pak geld dat het duo bij zich heeft...

Indien je je wel eens hebt afgevraagd hoe de tekenfilm Roadrunner zich zou laten vertalen naar live action, dan zou ik zeggen: Bekijk Cactus Jack maar eens. Douglas vertolkt hier op stuntelende wijze de rol die in de cartoon voor Wile E. Coyote is weggelegd. Normaliter is dit vrij dodelijk, maar net als zijn getekende versie kan Cactus Jack niet sterven. Deze film is dan ook bij uitstek geschikt voor kinderen; mits je wel even uitlegt dat je een rotsblok op je hoofd, een val van tien meter of een aanvaring met een trein in het echte leven niet zult kunnen navertellen.

Hoe dan ook, de beschrijving van de humor is hiermee wel duidelijk. De grappen zijn echt te stompzinnig voor woorden en ze werken ongeveer even frequent wel, als niet. Bovendien hebben we de grollen uiteraard reeds in de genoemde tekenfilm voorbij zien komen. Toch geeft het feit dat we hier niet van doen hebben met een cartoon bij vlagen enig cachet. Als bijvoorbeeld Cactus Jack met zwarte verf een tunnel tekent op een bergwand, waar Handsome Stranger vervolgens gewoon doorheen rijdt, is hiervan een goed voorbeeld.

Het enorm slechte acteerwerk doet de humor hierbij geen kwaad. Schwarzenegger deed hiervoor gewoon zijn standaardding, terwijl Douglas heel erg zijn best doet zo abominabel mogelijk uit de hoek te komen. Hiervoor niets dan lof, wat tevens opgaat voor het decolleté van Ann-Margret.

In conclusie kan gesteld worden dat voor de kids deze film een topper is, maar dat volwassenen er in nuchtere toestand beter niet aan kunnen beginnen. Feitelijk is Cactus Jack namelijk gruwelijk slecht, maar heel erg is dit op zich nu ook weer niet.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 3 6 7 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)
- La vita, a volte, è molto dura, vero Provvidenza? (western / humor : 7)
- Amico, stammi lontano almeno un palmo (western / humor : 7)
- Lo chiamavano Trinità (western / humor : 6.5)
- Un par de asesinos (western / humor : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Villain (Cactus Jack)
The Villain (Cactus Jack)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand