Desert Heat

Zoals je aan mijn beoordeling al kunt zien, heeft de regisseur van Rocky met Desert Heat meer vermaak weten te bieden dan dat het gemiddelde Van Damme-vehikel herbergt. Dit is voornamelijk op het conto van de geboden humor te schrijven. Niet dat dit zo fantastisch is overigens, doch het geheel laat zich hierdoor stukken makkelijker verorberen. 

Het verhaal is een debiele variant op Yojimbo. Hierin speelt the muscles from Brussels een zuipende kerel die zelfmoord wil plegen. In een woestijn raakt hij echter verwikkeld in een vechtpartij met enkele plaatselijke gasten, die zijn motor stelen en hem voor dood achterlaten. J.C. leeft daarentegen nog en zint op wraak. Het gestolen voertuig was namelijk een cadeau voor een vriend. Deze kameraad lapt hem op voor de geplande wraakactie. Hierbij gaat Jean-Claude twee plaatselijke bendes tegen elkaar uitspelen. Het gevolg: Wat vechtpartijen en een hoop om zeep geholpen gemene gasten. Dit laatste liet zich natuurlijk al raden, evenals de rest van de film eigenlijk. Nochthans vond ik Desert Heat redelijk kijkbaar.

Zoals gezegd is de aanwezige humor hier vooral debet aan. De toonzetting is erdoor uchtig en geeft blijk van een niet al te grote zelfdunk van de makers. Dit wordt enkel versterkt door het feit dat inspiratiebron Yojimbo expliciet wordt genoemd als een gast een chick mee uitvraagt naar een samoeraifilm. De bijrollen van Danny Trejo en met name Pat Morita (Mr. Miyagi van The Karate Kid) zijn vrij aardig.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 5 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Desert Heat
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand