Thank You for Smoking

Thank You for Smoking verschaft op uiterst geestige wijze een satirische inblik in de wereld van de tabaksindustrie. Hoofdpersoon is de belangrijkste lobbyist/zegsman van deze industrie, Nick Naylor. Waar de televisie ooit een vriend van tabak was, is het hedentendage een vijand. Onder meer hiervoor is Nick's baantje bedacht. Hij dient aanvallen te pareren en slechte publiciteit de kop in te drukken. Nick heeft inventieve ideeën en is een talent in kletsen. Hij doet dit op arrogante, doch charmante wijze. Zijn motto hierbij is: "Discussieer niet, maar kom met argumenten die niet te weerleggen zijn." Met deze effectieve techniek weet hij iedereen weg te lullen.

Ondertussen broedt Nick op ideeën die de tabaksconsumptie moeten vergroten. Er is een aantal geheimen omtrent tabak, die Nick uiteraard niet prijsgeeft. Een lekkere reporter weet deze echter tijdens het neuken bij hem los te peuteren. Nick's positieve imago, opgedaan door zijn kidnapping door een groep radicale tabaksindustriehaters, is hiermee goeddeels teniet gedaan. Daarenboven staat er een congressional hearing op het programma, waarbij de senator er een wet doorheen wil duwen die het afbeelden van doodshoofden op pakjes sigaretten verplicht...

Bij The Insider verveelde ik me kapot, maar dat bleek getuige Thank You for Smoking niet aan het onderwerp te liggen. Voor een satirische komedie is de tabaksindustrie namelijk dankbare materie. Het is qua humor eens wat anders dan een film met Adam Sandler, maar daarom niet minder geinig. De prent is over de gehele linie uitstekend uitgevoerd, hetgeen vooral zichbaar is in het scenario en de rolbezetting. Hoofdpersoon Aaron Eckhart is uitstekend gecast, terwijl tevens het gros van zijn collega's bij deze productie memorabele vertolkingen neerzet. Thank You for Smoking kan ik eenvoudigweg van harte aanbevelen. In de film wordt overigens niet gerookt.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 8 7 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)
- Friday (humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Thank You for Smoking
Thank You for Smoking
Thank You for Smoking
Thank You for Smoking
Thank You for Smoking




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand