Guardian

Irak, ergens net voor de eerste Golfoorlog. Een archeoloog is opgravingen aan het doen om het graf van een oude koning te ontdekken. Tijdens deze expeditie zijn er echter duistere krachten aan het werk. Als de graftombe ontdekt is bevalt de vrouw van de archeoloog, waarna deze zelf de dood vindt. Vreemde figuren lopen rond en schieten iedereen die ze tegenkomen neer. Het pasgeboren kind wordt ontvoerd door een mysterieuze vrouw. Dit schouwspel wordt gadegeslagen door marinier John Kross. Als hij het kind wil beschermen wordt hij echter neergeschoten. Later wordt hij wakker in een ziekenhuis, zijn borst volgekerfd met oude religieuze tekens.

Twaalf jaar later. John Kross werkt inmiddels voor de politie. De stad wordt al een paar weken in zijn greep gehouden door geweldsexplosies. Deze blijken te worden veroorzaakt door het gebruik van een nieuwe drugs genaamd Chaos. Als John op onderzoek gaat ontmoet hij opnieuw de vrouw die het kind ontvoerd heeft. Zij verteld hem dat het kind de nieuwe messias is, maar dat er een demon naar hem op zoek is. De demon is vrijgelaten op diezelfde nacht tijdens de opgravingen en ligt al drieduizend jaar in het graf te wachten om de macht over de wereld over te nemen. Er staan slechts twee personen tussen hem en zijn doel in: het kind en agent John Kross.

Mario van Peebles, een van de meesters van de actiepulp, die nog nooit aan een fatsoenlijke productie heeft meegewerkt (hoewel zijn laatste, Baadasssss!, best te pruimen schijnt te zijn). De dvd van Guardian werd mij door een vriendelijke collega in de handen gestopt. Wel na het hem lastig vallen met die van Chuck Norris, dat moet erbij gezegd worden. Goed, mijn verwachtingen omtrent deze film waren natuurlijk niet al te hoog. Toch is op een zekere manier het kijken ervan me alleszins meegevallen. Ik had een eindcijfer nog een stuk lager dan het hier gegevene verwacht. Dat wil niet zeggen dat Guardian op welke manier dan ook een goede film is natuurlijk. Ik bedoel, Mario van Peebles speelt er in mee, dus goed kan het nooit zijn. Hoogtepunten der bedroevendheid zijn in dit geval elke poging tot serieus acteren (Ice-T probeert het heel hard), het belachelijke verhaal en vooral de vreselijke eindscène, waardoor ik nog steeds niet begrijp of de wereld nu gered is of niet. Misschien wil iemand anders deze film nog eens van me hebben en dan kan ie me inlichten. Ik begrijp dat Boobers niet altijd alle recensies op deze site leest. Dus als hij ook dit niet leest, staat hem nog een leuke verrasing te wachten wanneer ik hem deze dubbel-dvd doorpass (jaja, ook Protector met Mario van Peebles staat er nog op!!)FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 2 3 2 2.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Guardian
Guardian
Guardian
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht