The Da Vinci Code

Een tijdje geleden zag ik een documentaire op (meen ik) discovery channel over de zogenaamde templars en de mysteries hieromtrend. De documentaire zou ik waarderen als matig, aangezien het weinig wetenschappelijk was en eigenlijk meer uitmondde in een spektakelshow. Maar na het zien van the da vinci code moet ik de documentaire wel wat meer krediet geven, want de lowbudget productie had veel meer spanningsopbouw dan de film en het bracht de mysteries met veel meer intrige over. The da vinci code blijft hangen bij wat gemompel van Tom Hanks en een professor over de theorien. En wat electronisch geschuivel op een scherm. Als ik niet al wist waar het boek over ging, had ik deze theorien waarschijnlijk niet tot de volle glorie begrepen.

Een ander slecht element aan de film is de beroerde spanningsopbouw, die het eigenlijk alleen maar moet hebben van wat bombastische muziek. De actiestukken die erop volgen zijn beneden maat: Het blijft bij wat pistoolschoten en een wegrennende Tom Hanks. Ik kan me soms aan irriteren dat ze met zo'n groot budget en zo'n intrigerend verhaal alsnog zoiets belabberds weten neer te zetten. Een 'grappig' detail is het feit dat ik het einde niet kon uitzitten omdat ik het vliegtuig naar Bangkok moest halen. Eenmaal in Bangkok ontmoette ik iemand die de film ook gezien had, waarna ik het einde voorspelde: Een slechte liefdesscene en een raadsel die niet opgelost wordt. Helemaal juist volgens die gozer! En dat terwijl het orginele boek, naar zijn weten, helemaal geen liefdesscene had.

Het is slechts een paar dagen geleden dat ik de film zag, maar ik kan me geen enkel positief of negatief aspect herinneren aan het acteerwerk. Ik kan me alleen de Engelse professor herinneren. Dus wat mij betreft een zeer matige prestatie voor zo'n cast. Het enige positieve wat ik mij kan herinneren zijn de bij tijd en wijle sfeervolle settings.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 2 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Brazil (speelfilm / fantasy : 7)
- Big Fish (fantasy / speelfilm : 8)
- Gandhi (speelfilm : 9)
- Mulholland Dr. (speelfilm : 8)
- Shichinin no samurai (The Seven Samurai) (speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Da Vinci Code
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand