Joe Dirt

Joe Dirt. Onthoud die naam, want ik weet zeker dat je nog nooit zo'n grote sukkel hebt ontmoet (misschien Napoleon Dynamite, maar die is een stuk intelligenter). Joe Dirt is naast zijn stupiditeit ook nog eens inbred trailertrash van de aller bovenste plank. Tijdens zijn geboorte is een stuk van zijn schedel verdwenen, waardoor ie een pruik kreeg geïmplanteerd, een enorme mat welke hij nu nog steeds draagt. Het hoogtepunt uit zijn leven lijkt rondscheuren in zijn te verrotte wagen te zijn en daarnaast zijn baantje als schoonmaker bij een radio-station. Als hij op een dag weer eens een stuntelige actie begaat, ontmoet hij een presentator. Deze ziet onmiddelijk in dat Joe Dirt een extreem simplistisch exemplaar is. En over dat soort mensen moeten radioshows worden gemaakt. Joe mag nu zijn levensverhaal gaan vertellen, waar al snel duizenden Amerikanen naar gaan luisteren.

Joe's verhaal begint ermee dat hij met zijn ouders op vakantie was naar de Grand Canyon. Hier raakt hij ze echter kwijt, waardoor hij op zichzelf aangewezen is. Uiteraard gaat hij wel naar ze op zoek, maar hij heeft geen flauw idee waar te beginnen. In het dorpje Silvertown ontmoet hij de aantrekkelijke Brandy. Zij zal een rode draad door zijn leven vormen, maar nooit gaat hij haar versieren, omdat zij te goed voor hem zou zijn. Joe komt verder nog allerlei halve gare en gestoorde figuren tegen die hem helpen zijn leven richting te geven. Niet verwonderlijk komt Joe uiteindelijk zijn ouders weer tegen, maar zij blijken enorme baggergasten te zijn. Gelukkig staat Brandy nog voor Joe klaar.

Dat Adam Sandler de productie van deze film op zijn rekening heeft genomen moge gezien het bijzonder flauwe verhaal en herkenbare thema geen wonder heten. Dit wel echter niet zeggen dat er een slechte film wordt afgeleverd. Integendeel, Joe Dirt weet bij tijd en wijle zelfs meer dan redelijk te vermaken. Sommige scènes zijn zo flauw dat ik bijna tranen in mijn ogen van het lachen kreeg. Helaas weet Joe Dirt zijn niveau niet heel de film door vast te houden en zitten er soms wat mindere passages in. Ook het zoetsappige einde had zeker beter gekund. Al met al is dit echter een aanrader voor de liefhebber van de betere (?) flauwe humor!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Joe Dirt
Joe Dirt
Joe Dirt
Joe Dirt
Joe Dirt
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Joe Dirt

Deze lachfilm is qua opzet niet heel bijzonder te noemen. Het bekende Adam Sandler-paadje wordt ook hier gevolgd en had net zo goed hem of Rob Schneider in de hoofdrol kunnen hebben als David Spade. Laatstgenoemde verveelt echter allerminst als de ongelooflijke stumper Joe Dirt(é), maar dat ligt meer aan het beyond loserige karakter van deze titelpersoon dan aan de acteur David Spade.
 
Zoals opgemerkt door Boobema mag Joe zijn levensverhaal vertellen aan een disc jockey. Dit is een mooi excuus voor allerlei flashbacks waarin Dirt enorm stupide dingen beleeft. Dit levert zonder uitzondering flauwe grappen op, waarvan er een aantal perfect werkt. Sommige keuzes pakken echter minder goed uit. Zo had het karakter van de Indiaan er wat mij betreft helemaal uitgelaten mogen worden. Hiernaast heb je te maken met een formulefilm met een feelgood einde. Gelukkig gaan je haren er niet zo overeind van staan als bij het narratief vergelijkbare The Benchwarmers, maar een onwelkome en fantasieloze vondst blijft het.

Het moge genoeg zeggen dat ik Joe Dirt inmiddels al vier keer heb gezien, dus in zijn geheel weet de film behoorlijk te vermaken. Tot slot wens ik van de aardige bijrolspelers Kid Rock uit te lichten. Die kerel is echt meesterlijk als de achterlijke bully Robby. "Def Leppard sucks!", hehehe. Overigens verdient het laten opdraven van Christopher Walken ook hier een compliment. Waarom doet niet elke regisseur dat?FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand