Sabrina Goes to Rome

Tienerheks Sabrina reist af naar Italië om daar haar tante Sophia uit een amulet te halen. Sophia zit in het amulet gevangen, omdat ze een sterveling vertelde dat ze een heks is. Ze had er iets aan kunnen doen door de persoon in kwestie in steen te veranderen, maar koos daar niet voor. Het is nu dus aan Sabrina met haar magische krachten om daar iets aan te doen.

In Rome ontmoet Sabrina een Brits meisje dat ook heks blijkt te zijn. Haar mislukte spreuken zorgen voor de nodige komisch bedoelde verwikkelingen. Zo verandert ze een gast in een duif en kan ze hem niet terugvinden. Alleen door het kussen van de duif kan de spreuk ongedaan worden. In Rome stikt het echter van die rotvogels.

Enfin, een of andere gladde Italiaanse gast probeert Sabrina in te palmen. Als hij ontdekt dat Sabrina een heks is, probeert hij hier munt uit te slaan. Zijn plan is haar toverkunstjes vast te leggen op film, om het verhaal vervolgens te verkopen aan een roddelblad. De familiegeschiedenis dreigt zich dus te herhalen, maar gelukkig begint de gladjakker echte gevoelens voor haar te ontwikkelen...

Natuurlijk zat ik niet met de popcorn klaar om deze film te gaan bekijken. Met een half oog kreeg ik er echter meer van mee dan me lief is. Deze film is een aftreksel van de serie Sabrina The Teenage Witch. Net als veel andere kindvriendelijke series moest er blijkbaar een t.v.-film van gemaakt worden. Een andere overeenkomst is dat die vervolgens bijna altijd Rome of Parijs als decor hebben en er zich de meest clichématige romantiek in afspeelt die je kunt verzinnen.

De serie is ook niet fantastisch, maar daar valt op zich nog naar te kijken. Dit is met Sabrina Goes to Rome geenszins het geval. Slechts de sarcastische pratende kat van Sabrina zorgt voor enkele komische noten, maar voor de rest is dit een uiterst vervelende aangelegenheid. Tara Strong (de stem van Timmy Turner van The Fairly OddParents) speelt overigens de rol van de andere tienerheks en blijkt stukken beter in het inspreken van stemmetjes.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 4 2 2 2

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Sinnui Yauwan (A Chinese Ghost Story) (fantasy / humor : 7.5)
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Sabrina Goes to Rome
Sabrina Goes to Rome
Sabrina Goes to Rome
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Witchploitation
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht