Hollow Man

In een geheim laboratorium wordt in opdracht van het Amerikaanse leger geëxperimenteerd met mogelijkheden tot onzichtbaar worden. Sebastian Caine is een streberige wetenschapper, moeilijk in de omgang, een verleden met de vrouwen uit zijn team en iemand die snel resultaten wil zien. Het onzichtbaar maken van een gorilla en deze weer normaal krijgen slaagt, waarna hij denkt defensie te kunnen overtuigen van meer tijd en subsidie voor verder onderzoek. Helaas weigeren ze dit. Voor hun zijn de resultaten niet overtuigend genoeg. Daarop besluit Sebastian zelf onzichtbaar te worden. Dit lukt, maar het team slaagt er niet in hem terug te veranderen. Daarom moet hij wekenlang in het lab blijven totdat een tegenmiddel kan worden ontwikkeld.

Sebastian begint zich echter behoorlijk te vervelen en besluit te ontsnappen. De onzichtbaarheid geeft hem een middel waardoor hij zijn seksuele frustraties kan uiten. De overbuurvrouw, die hij al langer bespiedde, is zijn eerste slachtoffer. Sebastian's teamgenoten komen echter achter zijn nieuwe aard en willen hem uitschakelen voordat hij meer schade aan kan richten. Zelf denkt de gefrustreerde wetenschapper daar anders over. Als hij zijn teamleden zelf uitschakelt zal niemand weten dat hij onzichtbaar is en kan hij de rest van zijn leven zijn snode, seksuele spelletjes kunnen spelen. Elkaar opjagend in het laboratorium kan er maar een partij winnen.

Niet onaardige scifi-thriller van Paul Verhoeven. Het grootste pluspunt aan Hollow Man zijn de goede special effects, die, zeker bij de transformaties naar onzichtbaarheid, indruk weten te maken. Daarmee zijn de echte hoogtepunten van deze film echter wel meteen opgesomd. Niet dat de film slecht is, maar echt overtuigen wil Hollow Man ook nergens. Het verhaal is redelijk, maar weinig origineel, hetgeen evenzeer geldt voor de uitwerking. Clichématig is bij veel scènes een toepasselijk stempel.

De stupiditeit van de hoofdrolspelers wil bij de kijker ook nog wel eens irritaties oproepen. Sebastian's teamleden hebben bijvoorbeeld een soort night-goggles, waarmee ze hem altijd kunnen zien. Tijdens het kat-en-muis-spel aan het eind van de film worden deze echter niet gebruikt, waardoor ze door middel van allerlei onorthodoxe methoden proberen hem te zien. Elk weldenkend persoon zal toch, zeker wanneer zijn leven op het spel staat, die bril opzetten? Dit soort onlogisch gedrag komt behoorlijk onrealistisch over. Toch biedt Hollow Man ruim voldoende vermaak om een voldoende te kunnen rechtvaardigen. Voor de soundtrack had overigens het veel toepasselijkere en gelijknamige Hollow Man van Entombed gebruikt moeten worden.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Twelve Monkeys (science fiction / thriller : 7.5)
- WarGames (thriller / science fiction : 7)
- Cypher (thriller / science fiction : 7)
- The Astronaut's Wife (thriller / science fiction : 7)
- Splice (thriller / science fiction : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Hollow Man
Hollow Man
Hollow Man
Hollow Man
Hollow Man
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Paul Verhoeven
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht