Kiss Kiss Bang Bang

Laat ik beginnen met te zeggen dat Kiss Kiss Bang Bang een goede indruk op mij heeft achtergelaten! De reden hiervoor vergt wat uitleg. De film heeft een bizarre mix van verschillende soorten humor. Allereerst is er de narrator-humor: Harry Lockhart (Robert Downey Jr. of beter gezegd: Dustin Hoffman Jr.) levert af en toe wat commentaar op de gebeurtenissen in de film. Deze humor is zeer flauw, bijvoorbeeld als er een stukje wordt teruggespoeld waarbij hij wat flauwe uitleg geeft wat er niet toe doet. Aangezien Harry een enorme nerd speelt, zorgt dit af en toe voor een lach.

De flauwe stukjes in de film zelf zorgen voor het meeste vermaak. Het is goed uitgewerkte onderbroekenhumor dat echter niet altijd eindigt in de clichésituaties. Ze weten er wel een leuke twist aan te geven. Het sterkste aan de film is echter de wat 'subtielere' humor dat zich uit in foute gesprekken (Do I think you're stupid? I think you wouldn't be able to feed yourself if you didn't flap your mouth so much!) en herkenbare situaties met herkenbare pijnlijkheden. Door deze gradatie aan humor denk je misschien dat je gedurende de hele speelduur dubbel en dwars zal liggen. Dit is ook weer niet zo, maar het zorgt voor een erg vermakelijke film. Vandaar de goede indruk.

Het verhaal is niet bijster orgineel: Een moordcomplotje dat Harry, Gay Perry (Val Kilmer) en Harmony (Michelle Monaghan) moeten zien op te lossen omdat ze zelf erin verwikkeld raken. Gay Perry heeft niet voor niets die naam, maar is wel een tough guy (tough gay). Harmony is een mislukt Hollywoodmodelletje dat waarschijnlijk te slim was (of niet snel genoeg haar benen wijd deed) voor een rol. Het vormt een bizar trio. Binnen dit complot leidt het een tot het ander waardoor Harry altijd eindigt met het doodschieten van iemand. Het ene lijk is nog niet eens gedumpt of bizarre omstandigheden en toevalligheden zorgen voor een nieuwe. Het is dan ook pas achteraf dat ze het geheel beginnen door te krijgen. Ik vind dat het redelijk onbekende drietal erg goed acteert en verwacht dan ook veel van ze in de toekomst!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The 51st State (humor / misdaad : 7.5)
- Prizzi`s Honor (humor / misdaad : 7)
- Corky Romano (humor / misdaad : 7)
- Suicide Kings (misdaad / humor : 7)
- Gonggongui jeog (Public Enemy) (misdaad / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kiss Kiss Bang Bang
Kiss Kiss Bang Bang
Kiss Kiss Bang Bang
Kiss Kiss Bang Bang
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand