National Treasure

Tijdens de middeleeuwse kruistochten zijn er door de Kruisvaarders gigantische schatten aangetroffen in de bezette gebieden aldaar. Een groep Kruisvaarders had zo`n grote schat gevonden dat ze vonden dat deze nooit in de handen van één man, zelfs geen koning, mocht vallen. Voor dat doel richtten ze de Knights Templars op, een groep ridders die ervoor instond dat de schat altijd verborgen zou blijven. Via vele omzwervingen is de schat in Amerika terechtgekomen, waar een nieuwe organisatie, de Masons, hetzelfde doel als de Knights Templars nastreeft. Van deze Masons waren erg veel beroemde Amerikanen lid, waaronder vele ex-presidenten. Door middel van vele raadsels en puzzels probeerden zij de schat te beschermen, zodat niemand deze zou vinden, maar de echte vindplaats ook nooit verloren zou raken. Bij puur toeval is een van de clues over de vindplaats van de schat bij de familie Gates terechtgekomen, die al generaties lang zonder succes op zoek is naar de schat. Nu is Ben Gates samen met een groep mede-schatzoekers de clue aan het onderzoeken.

National Treasure

Wat je je natuurlijk afvraagt is waarom deze film National Treasure heet, terwijl het lijkt te gaan om een schat ergens uit Palestina? Dat komt doordat de film voornamelijk handelt om wat wellicht de grootste Amerikaanse schat is, the declaration of independence . Dit document is namelijk opgesteld door een groot aantal Masons en op de achterkant ervan staat een nieuwe clue. Helaas voor Ben Gates is hij er net bijgenaaid door een van zijn vrienden en moet hij nu zo snel mogelijk de onafhankelijkheidsverklaring proberen te stelen, voordat deze Ian Howe dat doet. Met hulp van zijn vriend Riley en curator Abigail volgt een spannende race om de clues te ontrafelen. Dit gebeurt door een soort van tocht langs belangrijke Amerikaanse sights, voornamelijk in Washington DC. De tocht leidt uiteindelijk naar New York City, alwaar onder een kerk een gigantische kelder blijkt te liggen. Hier zou de schat van de Kruisvaarders moeten ligggen, of toch niet?

National Treasure

Vele andere recensies die ik over deze film heb gelezen vergeleken National Treasure met Indiana Jones. Dat vind ik onterecht, aangezien National Treasure een veel meer hedendaagse film is en bovendien niet de typische Indiana Jones humor heeft. Eerder zou ik National Treasure willen vergelijken met The Da Vinci Code. Dit boek handelt ook over een schatjager die clues moet najagen om de vindplaats van een belangrijk artefact te vinden. De film hiervan komt volgend jaar uit en ik denk dat National Treasure alvast eventjes in de hype heeft willen springen. Dit hebben ze overigens niet helemaal onverdienstelijk gedaan; National Treasure is namelijk een lekker wegkijkend filmpje geworden. Hoewel ik het acteerwerk van oude rotten Nicolas Cage, Sean Bean en Harvey Keitel behoorlijk op de automatische piloot vond staan, maakten nieuwelingen Diane Kruger en Justin Bartha dit weer goed door met zichtbaar plezier hun rol te spelen. De clichés zijn echter niet van de lucht, waardoor bij National Treasure uiteraard niet van een klassieker te spreken is. In 2007 is overigens vervolg National Treasure: Book of Secrets verschenen.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- Deliverance (thriller / avontuur : 7.5)
- Saboteur (thriller / avontuur : 7)
- Back to the Future (avontuur / familie-film : 8.5)
- Indiana Jones and the Last Crusade (avontuur / actie : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?National Treasure
National Treasure
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand