Rampage

Rampage opent met een scène die zich afspeelt in een ruimtestation dat wordt gebruikt als laboratorium door een bedrijf met een twijfelachtige reputatie. Een genetisch gemanipuleerde rat is uitgegroeid tot monsterachtige afmetingen en heeft bijna een compleet onderzoeksteam uitgeroeid. Als de laatste overlevende tracht te ontsnappen, ontploft de ontsnappingcapsule. Daarbij komt het in het laboratorium ontwikkelde pathogeen vrij en stort neer op aarde. Verschillende dieren raken ermee besmet en worden even groot en agressief als de laboratoriumrat ...

Rampage

Eén van de besmette dieren is de George, een albino-gorilla die is geadopteerd door de primatoloog Okoye (Dwayne Johnson). George verandert van een vriendelijke reus in een agressieve gigant, maar net als de andere besmette dieren (een wolf en een alligator) groeit hij zo snel dat het al snel een beetje belachelijk wordt. De horror van de - voortreffelijke - openingsscène wordt nooit geëvenaard en uiteindelijk slaat de toon zelfs compleet om en wordt Rampage onschuldig familie-entertainment. Een agressieve gorilla is angstaanjagend, een gorilla zo groot als warenhuis lachwekkend. Rampage is gebaseerd op een videogame en dat is te merken: een scenario lijkt volkomen afwezig. Vliegtuigen worden uit de lucht geplukt, gebouwen omver gekegeld en het oogt allemaal even ridicuul en onnozel. Het slot is even sentimenteel als Disney in het kwadraat.

Dwayne Johnson is een aardige kerel, maar weinig geloofwaardig als primatoloog en ook Naomie Harris lijkt voornamelijk gekozen omwille van haar fraaie vormen (en etnische achtergrond: alle bevolkingsgroepen zijn naar de laatste mode in de cast vertegenwoordigd). De special effects zijn nogal wisselend: dankzij het mocap-systeem beweegt George zich vloeiend door het beeld, maar de vliegende wolf en klauterende alligator zien er hopeloos artificieel uit. Sommige dubbelprojecties ogen ook teleurstellend primitief voor een film met een dergelijk groot budget.

 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 6 3 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- City of Ember (familie-film / science fiction : 7)
- Alien (science fiction / horror : 8)
- Gravity 3D (science fiction : 8)
- Avatar (science fiction / actie : 7.5)
- Source Code (English) (science fiction / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie familie-film eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Rampage
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand