Hardcore Henry

Een kerel wordt wakker in een zeppelin met protheses aan zijn lichaam. Een vrouw die beweert zijn vrouw te zijn vertelt hem dat hij Henry heet, waarna het luchtschip wordt aangevallen door criminelen. Henry en Estelle weten te ontkomen, maar zij wordt niet snel daarna ontvoert. Met behulp van de vreemde Jimmy gaat Henry op jacht door Rusland om zijn vermeende vrouw terug te halen uit de handen van crimineel Akan en zijn trawanten.

De Russisch-Amerikaanse actiefilm Hardcore Henry is een van de eerste speelfilms die volledig in eerste persoon (first-person) is opgenomen. Met behulp van GoPro camera's wordt het gevoel van een shootergame opgewekt. Doordat de actie ook veelvuldig is en het bloed rijkelijk vloeit is men in die opzet goed geslaagd. Er zit weinig lucht in deze film, een nieuw gevecht breekt alweer uit voordat het vorige over is, dus verveling zit er niet in. Grafisch werkt de opzet bovendien uiterst goed, hoewel knipwerk in een prent als deze minder goed werkt dan in een conventionele speelfilm.

Qua verhaal en setting doet Hardcore Henry denken aan de gemiddelde Jason Statham film, die hier prima de hoofdrol had kunnen vertolken. Henry zelf blijft overigens de gehele film anoniem - hij kan ook niet praten - waardoor je niet echt met zijn avonturen kunt meeleven. Komt nog bij dat de tegenstanders nogal inwisselbare figuren zijn en dat hun motieven nooit echt duidelijk worden. Op dat gebied laat Hardcore Henry de nodige punten liggen. Met zijn nieuwe filmtechniek weet men hier echter toch een interessante film te maken. Het is te hopen dat deze gimmick niet mainstream wordt - zoals 3D - en daardoor volledig uitgemolken raakt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 5 6 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Hardcore Henry
Hardcore Henry
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand