The Prophecy

Sinds God niet meer met zijn engelen praat, zijn zij in een onderlinge strijd om zijn gunst verwikkeld. Engel Simon is naar de aarde gekomen om de ziel van een corrupte militaire te halen die een einde zou kunnen maken aan de oorlog. Hij staat echter op het punt gepakt te worden door een andere engel en verstopt de ziel daarom in een jong meisje. Engel Gabriel landt vervolgens op aarde en zet alles op alles om deze ziel te bemachtigen. Een voormalig theoloog die agent is geworden probeert het meisje te redden, maar moet zich daarvoor in de strijd tussen de engelen mengen.

Lang geleden heb ik deze film al eens gezien, maar ik kon mij er vrij weinig meer van herinneren. Ik was in de veronderstelling dat het een prima prent was, maar daar moet ik nu toch op terugkomen. De opzet van The Prophecy biedt volgens mij legio kansen op een vette horror-, actie- of fantasyfilm. Regisseur en scenarist Gregory Widen laat hiervoor echter minstens een dozijn kansen liggen.

The Prophecy wil namelijk nergens vlammen of interessant worden. Het verhaal kabbelt langzaam voort met soms een kleinen uitschieter ten positieve. Van horror is echter nauwelijks sprake. Komt nog bij dat het acteerwerk over de gehele lijn behoorlijk vlak is. Veelzeggend is dan ook dat zelfs een topacteur als Christopher Walken er niet in slaagt een boeiend karakter neer te zetten. 

Na deze film zouden er nog twee officiële vervolgen verschijnen in respectievelijk 1998 en 2000. Beiden nog met Walken in de hoofdrol, maar wel als direct to video release. Daarna verschenen er in 2005 nog een tweetal vervolgen zonder de grote roerganger: Uprising en Forsaken. De kijkervaring van deze eersteling was voor mij echter zo teleurstellend dat ik me aan al die vervolgen niet meer ga wagen. De liefhebber mag daarom bij mij de 3-DVD Box voor gratis komen ophalen. Wie het eerst komt.....


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Nightbreed (horror / fantasy : 7)
- 1408 (horror / fantasy : 6)
- Livide (horror / fantasy : 6)
- Trolljegeren (Troll Hunter) (fantasy / horror : 6.5)
- Braindead (horror / humor : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Prophecy
The Prophecy




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand