The Kids are All Right

The Kids are All Right (let op de spelling) is een aangename mix van humor en drama over een lesbisch koppel, Nic en Jules, gespeeld door Annette Bening en Julianne Moore, die beiden een kind op de wereld gezet met behulp van een spermadonor, een man die ze nooit hebben ontmoet. 
 
Nic (Bening) is verloskundige en degene die het geld binnen brengt, Jules is zo iemand die niet goed weet wat ze wil: nu probeert ze weer een bedrijfje in tuinaanleg op poten te zetten, maar erg bloeiend in het zaakje niet, zeker niet financieel. Maar de twee geliefden houden van elkaar en het leven gaat zo zijn gangetje, totdat de twee kinderen, inmiddels 15 en 18, besluiten dat het tijd is om kennis te gaan maken met hun biologische vader. Die vader, Paul (Mark Ruffalo) is een wat eigengereide figuur; hij heeft zijn studies niet afgemaakt maar wel een succesvol restaurant uit de grond gestampt en beide kinderen kunnen het al snel goed met hem vinden. Paul helpt ook Jules op weg door haar te vragen of ze zijn tuin professioneel wil inrichten. Alles lijkt voorspoedig te verlopen, maar dan ontdekken Paul en Jules dat ze zich seksueel tot elkaar voelen aangetrokken ...
 
De film is vaak erg grappig maar scoort eveneens met een paar dramatische momenten, zoals het ogenblik, tijdens een etentje, waarop het tot Nic doordringt dat Jules haar ontrouw is geweest. Hoewel The Kids are All Right het verhaal vertelt van een lesbisch huwelijk, is het geen film die zich specifiek richt op de problemen van homosekuele personen; de ‘boodschap’ is veeleer dat de mens behoefte heeft aan een veilige leefomgeving, zeg maar een huis en een haard. Ondanks een paar gewaagde sekscènes, is de toon van de film uiteindelijk redelijk conservatief. Het slot (dat ik niet wil verraden) voelt niet helemaal lekker aan. 
 
Maar geen nood: dit is een film met een hart en een ziel, grappig en ontroerend, en bovendien zijn de vertolkingen subliem. Alle acteurs zijn prima, maar een speciale vermelding gaat toch uit naar Annette Bening en Mark Ruffalo (als de vrijgevochten ‘indringer’ die merkt dat hij behoefte heeft aan geborgenheid). 
 
Noot: Op de posters van de film staat de naam van Annette Bening boven (of voor) die van Julianne Moore, op de aftiteling wordt de naam van Moore het eerst vermeld.

 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Blue Jasmine (drama / humor : 8)
- The Commitments (drama / humor : 7.5)
- Kabuli Kid (drama / humor : 7)
- Groenten uit Balen (drama / humor : 7)
- Hannah and her Sisters (drama / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Kids are All Right
The Kids are All Right
The Kids are All Right
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand