The Amazing Spider-Man 2

Dit is het tweede deel van de reboot van de Spider-Man trilogie. De kassa's zullen behoorlijk rinkelen, want deze volgde al binnen twee jaar na zijn voorganger. Heel wezenlijk veel is er dan ook niet veranderd ten opzichte van die film. We zien Peter Parker nog immer worstelen met zijn rol als held van de stad en als liefje van Gwen Stacy. Langzaamaan beginnen de inwoners van de stad echter een beetje genoeg te krijgen van spinnenmans. Dat gaat zelfs zo ver dat Peters oude vriend Harry Osborn het tegen hem op wil nemen met behulp van de gemuteerde electriciteitsheld Electro.

Een slechte film is deze Spider-Man niet te noemen. Alles zit namelijk in elkaar zoals het een moderne actiefilm betaamt: goede special effects, voldoende afwisseling tussen actie en lichte emoties, etc. Vooral grafisch is deze film zeer gelikt, hoewel de beelden van de door de stad vliegende Spidey mij nog steeds niet weten te overtuigen.

Maar mijn god, wat een inspiratieloze aangelegenheid is dit. Het script is vanaf de opening tot het slot vooraf uit te tekenen. Zelfs weinig geoefende filmkijkers zullen door deze film niet verrast worden. En dat is toch wel waar de schoen hem wringt, want dit is de vijfde Spider-Man op rij die vrijwel inwisselbaar is. Hoewel een volgend deel ongetwijfeld weer een commercieel succes zal worden, kun je nu al voorspellen hoe die in elkaar gaat steken.

Ik zou het dan ook waarderen als deze reeks eens een heel andere kant in zou steken, zoals men bij Batman bijvoorbeeld ook heeft gedaan. Ik verwacht echter niet dat men dit zal gaan doen, omdat Spidey natuurlijk een über-Amerikaans icoon van goedheid vs. de slechterikken is. Jammer, want dit Marvel-karakter verdient inmiddels eindelijk eens een echt goede film in plaats van deze voorgekauwde scripts. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 5 2 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Amazing Spider-Man 2
The Amazing Spider-Man 2
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand