Teenage Mutant Ninja Turtles

De Teenage Mutant Ninja Turtles, wie kent ze niet? Zeker als je in de jaren tachtig bent opgegroeid moet je de groene ninjahelden Leonardo, Michelangelo, Raphael en Donatello kennen. Naast een comicreeks, begonnen in 1984, zijn deze actiefiguren bekend van een tekenfilmserie, diverse speelfilms, actiefiguren en wat dies meer zij. De menselijke schildpadden kenmerken zich door een aanstekelijke mix van humor en actie. Afijn, ruim twintig jaar na het verschijnen van de derde speelfilm, hebben de bobo's in Hollywood bedacht dat het tijd was voor een reboot.

Deze prent uit 2014 dient vooral als introductie van de Turtles. Een criminele bende - The Foot Clan - onder leiding van de befaamde Shredder houdt New York in zijn greep. Verslaggeefster April O'Neil probeert scoops over hun activiteiten te krijgen en ontdekt hierbij dat een mysterieuze groepering het opneemt tegen Shredder, zonder dat het grote publiek hiervan weet. Wat blijkt; deze figuren zijn de Turtles en zij slepen O'Neil mee in de strijd tegen The Foot Clan die van plan zijn de stad te besmetten met een virus.

Teenage Mutant Ninja Turtles is door de internationale pers volledig neergesabeld. Dat is naar mijn bescheiden mening niet helemaal terecht. Niet dat we dan opeens van een meesterwerk spreken, maar er verschijnen in dit genre veel slechtere films. Zo zijn er voldoende actiesequenties om de vaart er lekker in te houden. Een achtervolging op een besneeuwde berg weet bijvoorbeeld goede energie op het scherm over te brengen. Ook de (flauwe) grappen van de Turtles werken mijns inziens afdoende, hoewel het niveau van de jaren tachtig nooit gehaald wordt. Maar goed, toen was ik nog een klein kereltje en geen volwassen kerel.

Dat brengt me bij de vraag wie er eigenlijk op deze film zit te wachten. Zullen jochies van tien daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in deze reeks? Er verschijnen immers jaarlijks tientallen actie-franchises, waarvan de kwaliteit in de regel wel wat hoger ligt. Want een sterke film is deze Turtles natuurlijk niet. Vooral grafisch is er het nodige af te dingen; bij tijd en wijle zijn de special effects ronduit lelijk te noemen. Ook wordt er weinig inspiratievol geacteerd en had Shredder uit eender welke andere superheldenfilm kunnen zijn weggelopen.

Neen, ik voorspel weinig succes voor het vervolg van deze reboot en hoop dat de negatieve reviews de makers ervan weerhouden om een tweede deel te maken.

Besproken versie

Distributeur: Paramount Home Media Distribution
Medium: DVD (tevens verkrijgbaar op Blu-Ray)
Speelduur: 97 minuten
Extra'sDigital Reality, It Ain’t Easy Being Green, Evolutionary Mash-Up
Releasedatum: 25 februari 2015  


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Teenage Mutant Ninja Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand