Pardners

Pardners is de voorlaatste film van het legendarische duo Martin & Lewis, bestaande uit de zanger Dean Martin en de komiek Jerry Lewis. Ze traden op in nachtclubs, hadden hun eigen radioshow, waren graag geziene gasten in TV-programma en maakten samen zeventien speelfilms. Voor Pardners (hun voorlaatste samenwerking) maakten ze een uitstapje naar het Wilde Westen.

In de openingscène zien we hoe de ranchers Slim Mosely en Wade Kinsley worden overvallen door een bende die bekendstaat als de Masked Raiders; beide mannen worden gedood maar hun kinderen (die ook Slim en Wade heten) worden gespaard. Slim Jr en Wade Jr. worden apart opgevoed aan de Oostkust, ver weg van het Wilde Westen, maar ze proberen hun gestorven vaders in ere te houden, Slim als rodeorijder, Wade door uren door te brengen op zijn hobbelpaard. Als Slim naar het Westen trekt, besluit Wade hem te volgen. Het Westen is niet zo Wild meer als voorheen maar  ...  de gemaskerde ruiters zijn nog steeds actief en als een sheriff door hen wordt neergeschoten, wordt Wade verkozen tot zijn opvolger, omdat Slim iedereen heeft wijsgemaakt dat Wade een gevreesde scherpschutter is ...

Tussen 1946 en 1956 behoorde het koppel Martin & Lewis tot de populairste acts uit de Amerikaanse amusementsindustrie. Ze waren perfect op elkaar ingespeeld, maar ten tijde van Pardners waren ze een beetje op de formule (en op elkaar) uitgekeken; Pardners bevat alle bekende ingrediënten (humor, romantiek, een paar liedjes), maar de grote inspiratie lijkt zoek. Het blijft echter leuk genoeg voor een avondje plezier. De film heeft een interessante cast, met bijrollen voor westernacteurs als Jack Elam en Lee van Cleef en de scène waarin Lewis op zijn geheel eigen, onnavolgbare wijze een sigaret tracht te rollen, is een klassieker.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- ...continuavano a chiamarlo Trinità (humor / western : 7)
- Der Schuh des Manitu (humor / western : 7)
- Lo Chiamavano Trinità (They Call Me Trinity) (humor / western : 7)
- Two Mules for Sister Sara (western / humor : 7)
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Pardners
Pardners
Pardners
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand