13 Going on 30

Jenna is 13 en wordt op school steeds gepest. Als ze in een damesblad leest dat 30 de ideale leeftijd is voor een vrouw, wenst ze dat ze de volgende morgen die leeftijd zal hebben bereikt. En wat blijkt? Als ze de volgende morgen haar ogen opent, is ze een dertigjarige, stralende, populaire en succesvolle zakenvrouw. Daarnaast is ze sexy en kan ze krijgen wie ze wil: ook de popsterren die ze vroeger alleen kende van posters, willen nu een avondje met haar uit. Maar ... Jenna beseft na een tijdje dat ze de beste jaren van haar leven heeft overgeslagen: ze heeft niet eens herinneringen aan haar wilde tienerjaren ...

Het idee van een sprong in de tijd - naar de toekomst dan wel het verleden - is natuurlijk al vaker gebruikt (Back to the Future, Big), maar deze romantische komedie oogt fris, is grappig en innemend en het enthousiaste acteerwerk maakt goed wat de film aan originaliteit mist. Jennifer Garner (bekend uit films als Daredevil en Elektra en de TV-serie Alias) is overtuigend als de volwassen Jenna, maar ze wordt nog overtroffen door Mark Ruffalo als haar jeugdvriend Matty die is uitgegroeid tot een talentvolle maar niet zo succesvolle fotograaf.

De beste gedeelten zijn de preambule (waarin kindacteurs gestalte geven aan de jonge versies van Jenna en Matty) en de bitterzoete finale. Christa B. Allen, die gestalte geeft aan de 13-jarige Jenna, is zo goed gekozen dat je het idee krijgt dat je werkelijk zit te kijken naar een jongere versie van Jennifer Garner; om die reden werd ze enkele jaren later uitgenodigd om een tienerversie van Garner te spelen in de film Ghosts of Girlfriends Past.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Aanrijding in Moscou (humor / romantiek : 7.5)
- Midnight in Paris (humor / romantiek : 7.5)
- Café Society (humor / romantiek : 7)
- Labor Pains (humor / romantiek : 6)
- The Curse of the Jade Scorpion (humor / romantiek : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?13 Going on 30
13 Going on 30
13 Going on 30
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht