300: Rise of an Empire

De Perzische keizer Xerxes en zijn generaal Artemisia zijn voornemens de Griekse wereld te veroveren. Terwijl Xerxes zich bezig houdt met een driehonderdtal vervelende Spartanen, neemt Artemisia het op tegen de Griekse vloot van Themistokles. Zij heeft nog een appeltje te schillen met de Griekse strijdheer, omdat deze ooit de vader van Xerxes omlegde. De statistieken zijn absoluut in haar voordeel; de Perzische vloot is minstens honderd keer groter. Ze heeft echter niet gerekend op de creativiteit en wilskracht van de Grieken.

300: Rise of an Empire is het vervolg op Zack Snyders 300 uit 2006. De regisseur zou niet terugkeren op zijn stoel vanwege andere verplichtingen en ook de cast is volledig vernieuwd. Wel heeft tekenaar Frank Miller opnieuw voor het bronmateriaal gezord. 

Grappig is dat men het verhaal van 300 verwerkt heeft in Rise of an Empire. De plot van laatstgenoemde geeft 300 een plaatsje in een grotere strijd; de slachting van de Spartanen bleek achteraf slechts een voorproefje van de macht van de Perzen te zijn. Dat dit vervolg op allerlei vlakken machtiger is dan 300 merk je aan alles in Rise of an Empire. Dit werk is flink over de top, met liters bloed en vette special effects. Zeker in IMAX 3D komt dat heerlijk uit de verf. 

Verhaaltechnisch is Rise of an Empire echter creatieve armoede. De eerste battle is nog wel tof om te aanschouwen wegens bovengenoemde redenen. Na veldslag drie begint de verveling echter toe te slaan. Het valt op dat er eigenlijk niet meer geboden wordt dan allerlei excuses voor een nieuwe strijd. Die voltrekken zich allemaal volgens hetzelfde stramien; zwaard tegen zwaard, met veel bloed, liefst driedimensionaal in beeld gebracht. Eigenlijk is Rise of an Empire eenvoudigeweg niet meer dan een aaneenschakeling van gevechten. Dat weet helaas niet twee uur lang te boeien.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 6 3 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Sucker Punch (actie / fantasy : 7.5)
- X-Men: Days of Future Past (actie / fantasy : 7.5)
- X-Men: The Last Stand (actie / fantasy : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?300: Rise of an Empire
300: Rise of an Empire
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Sword & Sandal
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht