Gremlins

Billy krijgt van zijn vader voor Kerstmis een mysterieus huisdiertje -een mogwai genaamd Gizmo- cadeau. Er zijn drie belangrijke regels: een mogwai houdt niet van fel licht, mag niet nat worden en -het allerbelangrijkste- mag niet na middernacht gevoed worden. Al deze regels worden per ongeluk echter overtreden. Hierdoor vermenigvuldigd Gizmo zich in een heleboel villeine soortgenootjes. Sterker nog, deze beestjes ontwikkelen zich tot zogenaamde gremlins die maar één doel hebben: chaos en ellende veroorzaken.

Gremlins is voor mij giga-jeugdsentiment. Deze film heb ik letterlijk tientallen keren gezien. De combinatie van (kinderlijke) horror en komedie had een grote aantrekkingskracht. Jaren later is de impact toch wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. Wat vooral opvalt is dat de horror eigenlijk helemaal niet voor kleine kinderen bedoeld is. Gremlins is best wel een enge film voor tere kinderoogjes. Met de humor zit het nog steeds wel snor, ware het niet dat de grappen nogal plat en flauw zijn.

Een aantal scènes is mijns inziens memorabel te noemen. Deze zitten hem vooral in de staart van de film, wanneer de gremlins chaos veroorzaken in de stad. Hoogtepunt is de setting van een café waarin de beestjes zich helemaal te buiten gaan aan drank, sigaren en gokken. Een ware orgie is het resultaat! Ook leuk: het oude vrouwtje met een stoeltjeslift die bruut gelanceerd wordt.

Gremlins heeft wat mij betreft de tand des tijds doorstaan, maar is voor kinderen te eng en voor volwassenen iets te tam. Toch heb ik met plezier zitten kijken en kunnen genieten. In 1990 zou nog een vervolg uitkomen genaamd The New Batch.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Zombieland (humor / horror : 7)
- Tucker and Dale vs Evil (humor / horror : 7)
- Gremlins 2: The New Batch (humor / horror : 6.5)
- Acción Mutante (humor / horror : 6.5)
- Fido (humor / horror : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Gremlins
Gremlins
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand