Zombieland

Het is weer eens zover. De wereldbevolking is besmet met een virus en iedereen is verandert in vleesetende zombies. Toch is er een overlevende; de dorky Columbus, die voor zichzelf een boek met regels heeft opgesteld waarmee hij de zombieaanvallen heeft weten te overleven. Hij is vastbesloten aan lange reis door de VS te maken om te kijken of zijn ouders nog leven. Onderweg komt hij een andere overlevende tegen, de stoere en gewelddadige Tallahassee, die een schurfthekel aan zombies heeft. Dit totaal niet bij elkaar passende duo besluit samen verder te reizen en komt zowaar nog twee niet-geïnfecteerden tegen, de zusjes Wichita en Little Rock.

Zombieland

Hoewel de meisjes in eerste instantie vooral voor eigenbelang gaan en de mannen er bijnaaien door hun auto te jatten, komen ze er al snel achter dat samen reizen het veiligst is. Omdat Ohio, waar Columbus' ouders wonen, vergeven is van de zombies, reizen ze naar Hollywood dat nog ondodenvrij zou moeten zijn. Na een weinig succesvol bezoekje aan Bill Murray eindigen ze in een pretpark. Dat hier ook nog meer dan voldoende zombies huizen wordt snel duidelijk. Columbus en Tallahassee moeten de dames hier van een zekere death by zombies redden.

Zombieland

Zombieland is een horrorkomedie waarbij de nadruk zeer sterk op het laatste ligt. Dit wil niet zeggen dat er geen schrikmomenten of dat de zombies niet bloeddorstig zijn in hun honger naar mensenvlees. Integendeel, de wezens zien er zeer overtuigend uit. Doordat de momenten waarop de overlevenden de zombies afslachten ook zeer grafisch en met de nodige humor in beeld worden gebracht, kan er zelfs van een kleine sensatie in het eerdergenoemde genre worden gesproken. Een erg originele toevoeging zijn de regels van Columbus, die als een running gag door de film worden gepresenteerd. Regel twee, de Double Tap (schiet een zombie altijd twee keer neer), komt meerdere keren terug. Ook worden we middels een aantal dikzakken (veel vet = veel vlees) herinnerd aan de eerste regel, Cardio.

Zombieland

Naast deze originele toevoegingen en de zeer geinige slachtpartijen is de cast ook lekker op dreef. Men heeft duidelijk zin in een potje ondoden killing. Bill Murray weet als nepzombie een zeer geinige gastrol neer te zetten, waarbij hij de zelfspot overduidelijk niet schuwt. Sterkst van allen is echter Woody Harrelson, die een zeer opgefokte redneck speelt en hiermee de lachers met gemak op zijn hand krijgt.

Zombieland

Zombieland is een verfrissing in het genre, die de liefhebber van zombiefilms eigenlijk niet kan missen. Mijns inziens vallen de films van George A. Romero, de onvolprezen koning van het genre, in het niet bij hetgeen deze film van de onbekende Ruben Fleischer ons biedt.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Tucker and Dale vs Evil (humor / horror : 7)
- Gremlins (humor / horror : 7)
- Gremlins 2: The New Batch (humor / horror : 6.5)
- Acción Mutante (humor / horror : 6.5)
- Fido (humor / horror : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Zombieland
Zombieland
Zombieland
Zombieland
Zombieland
Zombieland
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand