Oblivion

Het is het jaar 2077. De aarde is volledig verwoest door een oorlog tussen de mensheid en een buitenaards ras genaamd Scavengers. De mens heeft echter wel gewonnen en is van plan om met een gigantische ruimteschip te verkassen naar Titan, een van de manen van Saturnus.

Jack Harper is samen met zijn partner Victoria nog op aarde aanwezig om drones te repareren die vechten tegen nog aanwezige Scavengers. Op een dag crasht er een ruimteschip, waar mensen in blijken te zitten. Vanaf dat moment staat Jacks leven op zijn kop. Het zou immers helemaal niet mogelijk moeten zijn dat er nog andere mensen leven.

Meer van het verhaal vertellen zou op dit moment een grote spoiler zijn, dus dat doe ik dan ook niet.

Oblivion is gebaseerd op een nooit verschenen comic van regisseur Kosinski. Het is in die zin dus een origineel verhaal, wat mijns inziens voor deze film pleit. Het is echter geen verhaal dat je nog niet eerder hebt gezien. Toch zit er een plotwending in, die ik niet zag aankomen. Chapeau wat dat betreft.

Genoeg gezeurd ook, want Oblivion verdient vooral goede commentaren. Dit is grafisch gezien een van de mooiste films die de laatste jaren is verschenen. De sfeer is consequent prachtig, bestaande uit sombere beelden van een vergane aarde. Ik bekeek de BluRay en het beeld was kraakhelder, wat zeker aan de kijkervaring bijdraagt.

Hoewel hij zeker niet tot mijn favoriete acteurs behoort, zet Tom Cruise een uitstekende rol neer. In het begin neigt hij er even naar zijn befaamde lachje op te gaan zetten, maar dat gaat snel voorbij. Oblivion draait primair om zijn karakter en dan is het fijn dat er geen ergernissen zijn. Morgan Freeman, toch niet de minste acteur, moet het zelfs met een klein rolletje doen.

Buiten het al genoemde verhaal dat sterker had gemogen, zou ik alleen de iets te lange speelduur nog als kritiek willen noemen. Verder is dit een film waar ik me meer dan bovengemiddeld mee heb vermaakt. Hoewel geen instant klassieker verwacht ik dat Oblivion over een aantal decennia toch in lijstjes zal opduiken als een niet te missen science fiction film.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
9 7 8 6 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (science fiction : 9)
- Star Wars: Episode IV - A New Hope (science fiction : 8.5)
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- Dune (science fiction : 8)
- Star Wars: The Force Awakens (science fiction : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Oblivion
Oblivion
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand